На мізинець наша

26.08.2009
На мізинець наша

«Найгарніша у Всесвіті» тепер Стефанія Фернандес Крупій. (Фото Рейтер.)

Переможниця конкурсу «Міс Всесвіт–2009» — українка. Щоправда, лише на якусь незначну частину: у жилах красуні з Венесуели Стефанії Фернандес Крупій тече галісійська, українська, польська і російська кров — дівчина народилася в сім’ї емігрантів (Крупій — прізвище матері). А офіційна представниця України, 26–річна донеччанка Крістіна Коц–Готліб, повертається з Багамських островів, де в ніч на 24 серпня обирали найпершу красуню Всесвіту, — без відзнак. Не допомогли колишній учасниці гурту «ВІА Гра» ні розкішна грива вибіленого волосся, ні «довгі й некриві ноги», якими Христя так вихвалялася напередодні від’їзду на Багами, ні власниця ліцензії на конкурс «Міс Україна–Всесвіт» Олександра Ніколаєнко, що сиділа в залі по ліву руку від господаря «головного» конкурсу, мільярдера Дональда Трампа. Наша Крістіна не потрапила навіть до п’ятнадцятки чвертьфіналісток, з яких потім обирали десятку та п’ятірку найкращих.

У цьогорічній боротьбі за звання «міс Всесвіт» узяли участь 84 учасниці, однак на сцену під час фінального шоу вийшли тільки 83 — представниця держави Теркс і Кайкос вибула зі змагання за станом здоров’я. Конкурс відбувся уже в 58–й раз, але вперше в його історії корона переможниці залишається на другий рік у тій самій країні: коштовний вінець на голову 18–річної (4 вересня їй виповниться 19) Стефанії Фернандес одягла співвітчизниця, володарка титулу «міс Всесвіт–2008» Дайана Мендоса. До речі, цю процедуру вона проробила вже не вперше, адже минулого року саме з її рук Стефанія отримала й корону «міс Венесуели».

Загалом представниці цієї країни перемагали на «всесвітньому» змаганні вроди шість разів, на один раз поступаючись за цим показником лише американкам. Третє місце за кількістю перемог посідають пуерторіканки, яким корона діставалася п’ять разів.

Цього року чарівна «міска» з Пуерто–Ріко Майра Матос потрапила у фінальну п’ятірку, але посіла лише місце четвертої віце–міс. Третьою віце–міс журі обрало учасницю з Австралії Рейчел Фінч, другою — «міс Косово» Гону Драгушу. А «заступницею» Стефанії, першою віце–міс Всесвіт стала Ада Аймі де ла Крус із Домініканської Республіки, якій багато букмекерів пророчили перемогу.

До п’ятнадцятки найкращих також увійшли дівчата з Південної Африки, Чехії, Швейцарії, США, Франції, Албанії, Бельгії, Хорватії, Ісландії та Швеції. Почесні звання «міс Конгеніальність» та «міс Фотогенічність» дісталися, відповідно, китаянці Ванг Чжиняо та представниці Таїланду Чутімі Дуронгдей.