НОВИНИ ПЛЮС

26.08.2009

Саяно–Шушенська: знайдено 71 загиблого

Учора у зруйнованому машинному залі Саяно–Шушенської ГЕС, з якого нарешті відкачали воду, рятувальники знайшли ще два тіла. Отже, наразі підсумок НП, яка сталася ще 17 серпня, — 71 загиблий. Двох співробітників станції ще вважають зниклими безвісти. Одна родина, пише «Лєнта.ру», відмовилася ховати спотворене до невпізнання тіло — сім’я вимагає експертизи ДНК, бо вважає, що їм видали тіло не їхнього родича.

«Арктік Сі» віз зброю, а «піратів» найняла ЄС?

Підозрювані у захопленні суховантажу «Арктік Сі» — восьмеро громадяни Естонії, Литви та, ймовірно, Росії (громадянство одно з них не вдалося встановити), — яких нині утримують у СІЗО Москви, мають намір оскаржити у суді свій арешт. Так, родичі естонських бранців переконують, що ті прямували на заробітки в Іспанію і стали «жертвою політичних ігор». Таку новину передало Естонське телебачення.

У матеріалах слідства вказано, що всі нападники є молодими чоловіками (віком 30—45 років), спортивної комплекції, зростом не менше 180 см, мають хорошу фізичну підготовку. Слідчі, перевіряючи, чи не здійснювали вони раніше інших злочинів, встановили, що шестеро естонців раніше відбували покарання в Естонії «за різні злочини проти особи та власності», передає РІА «Новості».

Про дивну поведінку нападників на «Арктік Сі» пише нині й преса. Так, «Московскій комсомолєц», спираючись на свої дані, пише, що судно під деревиною провозило контрабандну російську зброю, а «піратів» найняла для розвінчування Москви одна з країн ЄС». Про контрабанду зброї пише й авторитетне німецьке видання «Зюддойче цайтунг», посилаючись на свої джерела в командуванні НАТО. «Арктік Сі», фінське судно під мальтійським прапором, відразу після «звільнення» відправили під військовим конвоєм чомусь у російський військовий порт Новоросійськ, пише газета.

Розслідування тортур ЦРУ

Оприлюднено рапорт із 2004 року про брутальні методи допитів в’язнів, підозрюваних у тероризмі, агентами ЦРУ. Міністерство юстиції США аналізує, чи є підстави поставити «цеерушників» перед судом. Президент Барак Обама не хоче допустити повторення таких зловживань, тому вже схвалив склад спеціальної слідчої групи, яка повторно зустрінеться з тими, хто зазнав тортур, — для збору свідчень. Група буде підпорядковуватися безпосередньо Раді національної безпеки при президентові США.

Навіки спочити разом із Мерилін Монро

Поховальну нішу в стіні над місцем захоронення голлівудської кінозірки Мерилін Монро, що в меморіальному парку Вествуд у Лос–Анджелесі, було продано на інтернет–аукціоні eBay за 4,6 млн. доларів. Стартова ціна становила 500 тис. доларів. Ім’я щасливого власника, який після смерті спочине у вічності над Мерилін Монро, не розголошують — подають лише ініціали — О. С.

Поховальну нішу виставила на аукціон Елсі Пончер, вдова Річарда Пончера, який помер 23 роки тому. За заповітом померлого, його поховали обличчям униз, тобто лицем до лиця з Мерилін. Тепер удова вирішила, що її «колишній» уже достатньо насолодився товариством кінодіви, тому час і їй мати якусь користь із цієї ситуації. Вона виставила свій лот на аукціоні під гаслом: «Проведи вічність прямо над Мерилін Монро».

Ніша поруч із похованням Мерилін залишається наразі пустою, але не вільною: її викупив для себе 1992 року за 75 тис. доларів видавець часопису «Плейбой» Х’ю Хефнер.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>