Люди гинуть за вугілля

Люди гинуть за вугілля

«Раптовий викид вугілля під час здійснення робіт у зоні високої напруги гірничого масиву та геологічного порушення, ведення яких у цей час тут було заборонено», — такий висновок про причини аварії на донецькій шахті імені Скочинського зробила комісія експертів. Підземна трагедія на вугільному підприємстві сталася 6 червня на глибині 1250 метрів. 36 гірників зуміли вийти з небезпечної зони, піднялися на поверхню і були госпіталізовані (троє у важкому стані). Тіла 13 загиблих шахтарів розшукували й відкопували в аварійних виробках упродовж тривалого часу.

Уперед і вгору

Уперед і вгору

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Сходження на найвищу точку України за участю Президента, що раніше вже анонсувала «УМ», відбудеться у суботу 18 липня, повідомляють у прес–службі партії «Наша Україна». У програмі заходів цього дня планується проведення мітингу та короткого святкового концерту, після чого Віктор Ющенко поспілкується з журналістами. Урочистості почнуться о 6.00 в урочищі «Заросляк», що біля підніжжя Говерли, й триватимуть близько години. Відразу потому розпочнеться сходження Президента і всіх бажаючих на Говерлу, на вершині якої відбудеться народне віче.

Час пішов

Час пішов

Президент України Віктор Ющенко підписав зміни до українського законодавства, які стосуються погодинної оплати праці. Відповідно Кабінет Міністрів мусить у двомісячний термін із дня опублікування цього закону розробити та затвердити механізм визначення та виплати мінімальної заробітної плати в погодинному розмірі.

Незалежні й озброєні

Незалежні й озброєні

Підготовка до 18–ї річниці незалежності України розпочалася ще кілька місяців тому. Ще наприкінці травня Президент України підписав указ, згідно з яким у столиці 24 серпня заплановано проведення традиційного військового параду. Тим часом у Міністерстві оборони України вже другий місяць поспіль сушать голови, за які кошти провести свято.

Усвідомлений укол

Усвідомлений укол

Міністр охорони здоров’я Василь Князевич шкодує, що українцям доведеться знищити понад дев’ять мільйонів доз гуманітарної вакцини КаКа — препарату, який міг би повністю вирішити проблему з поширенням кору та краснухи на території нашої країни. Тому, як повідомляє «Кореспондент», МОЗ розмовлятиме з Генпрокуратурою щодо зняття заборони на використання цієї вакцини. Щоб кожен, хто захоче, міг провести вакцинацію безкоштовним препаратом. Міністр запевнив, що вакцина не пов’язана із загибеллю краматорського школяра у травні 2008 року, і додав: у людей має бути право на добровільну вакцинацію.

Богородиця з води

Богородиця з води

Стародавню ікону «Образ Покрова Пресвятої Богородиці» щасливий рибалка з Херсона упіймав на звичайну бамбукову вудку. Такий «улов» чоловік вважає знаком небес. Він вирішив передати знахідку до церкви. А священнослужителі вірять, що врятована від води та рук бандитів ікона — справді чудотворна. Адже православній знахідці, за всіма ознаками, близько 200 років. Швидше за все, її викинули контрабандисти під час митного огляду на якомусь кораблі.

Їду на джипі, аж тут — джигіти!

Їду на джипі, аж тут — джигіти!

Що й казати, вочевидь, пасинок нардепа від Партії регіонів Ігоря Лисова 24–річний Артем Криворучко чимало часу провів із правниками вітчима над своєрідним творчим завданням: «Як я провів ніч 15 травня 2009 року». Адже, за словами керівника прес–служби столичної міліції Володимира Поліщука, невдовзі резонансну справу хлопчика–«мажора» передадуть до суду. На минулому тижні «УМ» повідомляла, що молодик разом із адвокатом мав почати ознайомлюватися із обвинувачувальним висновком правоохоронців. Але в міліції дебошир представив власну версію, яку збирається відстоювати в суді і яка «з ніг на голову» перевертає міліцейську версію, котру вже трансформували в обвинувачення слідчих.

Краще «Анна» в руках

Краще «Анна» в руках

Російський власник пришвартував моторну «Анну» в Ялтинському морпорту. Місцева митниця якихось порушень не виявила, а тому дала згоду на перебування судна в українських водах. А от більш пильні прокурорські працівники кримінал усе ж «накопали» — нотаріальне оформлення права власності і реєстрації самого судна у країні походження, себто РФ, виявились «липовими». Що і стало підставою, повідомили «УМ» у прес–службі прокуратури Криму, для порушенння днями кримінальної справи за ч. 1 ст. 201 Кримінального кодексу України (контрабанда).

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Брутальний «Бруно»

Брутальний «Бруно»

Комедія про гомосексуаліста Бруно переможною ходою йде Америкою, зібравши за минулий уїк–енд 30,4 млн. доларів. Водночас на прем’єру, заплановану на 23 липня, і прокат картини в Україні накладено заборону. «Міністерство культури і туризму України прийняло рішення про заборону розповсюдження і демонстрації фільму на території України», — повідомили у прокатній компанії «Синергія». Як зауважила в розмові з «УМ» піар–менеджер «Синергії» Олена Дмитрієва, прокат заборонили через те, що «у фільмі є сцени, які, на думку Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрації при Мінкульті, можуть завдати шкоди моральному вихованню громадян».

Всі статті рубрики