Мільярд — під «дахом»

Мільярд — під «дахом»

Учора в Києві відбулося засідання Асамблеї донорів Чорнобильського фонду «Укриття» та «Рахунку ядерної безпеки». Пред­ставницьке зібрання, яке відбувається двічі на рік і зазвичай у Європі, вперше провели у столиці України. Керівник МНС Володимир Шандра, який очолює українську делегацію, повідомив: світова спільнота зібрала до Фонду «Укриття» близько 900 мільйонів євро.

Політичні корсари?

Політичні корсари?

Бойовики нігерійського Руху за звільнення дельти ріки Нігер (МЕНД) атакували танкер «Січем Піс» 5 лип­ня за 18 миль від узбережжя Нігерії. Вони піднялися на судно, забрали з собою як заручників шість чоловік і з ними покинули судно. Решта екіпажу, яка залишилася на танкері, відвела його на відстань 100 миль від узбережжя і поставила в дрейф.

Запізніле каяття

Запізніле каяття

Начальник УМВС Укра­їни у Дніпропетровсь­кій області генерал–майор Анатолій Науменко категорично заявляє, що вбивс­тво 22–річного співробітника Марганецької міліції Сергія Бондаренка сталося на суто побутовому ґрунті. Також він зазначив, що один із заводіїв конфлікту, якому намагався запобігти ціною свого життя Сергій Бондаренко, був місцевий спортсмен М., якого він вважає за необхідне утримувати під арештом, проте суд на це подивився інакше і прийняв рішення про звільнення.

Отруйна «Конвалія»

Отруйна «Конвалія»

Не встигла «відгуляти» історія про закарпатський «поїзд–лазарет», що привіз до львівської «інфекційки» більше півсотні дітей, як з’явилася нова група отруєних. Цього разу постраждали діти, які відпочивали в санаторії «Конвалія» на Львівщині. У понеділок близько 10–ї вечора до Дрогобицької міської лікарні допровадили 16 дітей віком до 14 років.

Просто хуліганив...

Просто хуліганив...

Столична міліція завершила слідство у справі 24–річного пасинка народного депутата від Партії регіонів Ігоря Лисова — Артема Криворучка, який влаштував нічне ралі у центрі столиці 15 травня. Тоді молодик за кермом дорогої автівки спочатку грубо порушував правила дорожнього руху, а потім утік від патрульного авто ДАІ, але невдовзі «засвітився» поблизу університету ім. Шевченка, де нападав на водія комунальної «поливалки» та двох свідків, які заступилися за чоловіка. «Мажора» з мисливським ножем хлопці втихомирили пострілом у ногу з пістолета під гуму. Прибулим правоохоронцям вдалося вгамувати Криворучка, лише застосувавши сльозогінний газ.

На вечорниці до Мамая

На вечорниці до Мамая

Щоб потрапити у минуле, не обов’язково потрібна машина часу. В Києві це можна зробити, сівши біля метро «Шулявська» на 27–й тролейбус, а потім вийти на зупинці «Вулиця Михайла Дінця». Далі трошки пройтися в бік парку «Відрадний» — і ось ви вже в українському Середньовіччі. Кукурікають півні, гавкають собаки, у вихідні та свята біля церкви калатають дзвони — ну справжнє тобі українське село! До того ж усього за якихось сім кілометрів від Хрещатика.

Крутий підйом

Крутий підйом

Менш як за два тижні (в суботу, 18 липня) відбудеться традиційне щорічне сходження на найвищу вершину українських Карпат за участю Президента Віктора Ющенка, присвячене річниці ухвалення Декларації про суверенітет України. Про це «УМ» повідомили у прес–службі Президента України. Очікується, що нинішнє сходження буде не менш велелюдним, ніж у попередні роки. Подолати непростий шлях на маківку Говерли разом із Віктором Ющенком зголосилися представники низки патріотично–налаштованих політичних сил. Активним учасником цьогорічного схо­дження виступила політична партія «Наша Україна».

Зоряний квиток в один кінець

Зоряний квиток в один кінець

Активна рекламна робота видавництв і піар–менеджерів сучасних письменників чудово вміють заплутати непосвяченого читача, представити літературну ситуацію в позі «ногами догори». Але «гамбурзького рахунку» ніхто не відміняв, і «цеховики», і «професійні» читачі, і просто люди, яким дано розумітися на літературі, точно знають, «хто є хто». Як укол у серце — звістка про смерть Василя Аксьонова, письменника із царини справжньої літератури і людини з біографією. У січні минулого року він переніс інсульт, і фактично з того часу ходив по межі між життям і смертю, то йдучи на поправку, то впадаючи в стан стабільно важкий. Відлюбив, відписав, відмучився...

Всі статті рубрики