Наших уже б’ють?

Наших уже б’ють?

Українських моряків на судні «Аріана» почали катувати й при цьому давати слухавку, аби вони розповідали про це рідним. Так сомалійські пірати, які захопили «Аріану» ще 2 травня, намагаються прискорити виплату їм викупу. «Мені про це син учора по телефону сказав, просив: «Врятуйте нас!» — розповіла мати другого механіка судна Лариса Муругова.

Книжкове благодійництво

Книжкове благодійництво

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Від сьогодні й до 1 червня в Українському домі у Києві триватиме Всеукраїнська благодійна акція, присвячена Міжнародному дню захисту дітей. Ключовою подією стане Книжковий дитячий благодійний ярмарок, участь в якому беруть 35 видавництв, зокрема й такі провідні дитячі, як «А–БА–БА–ГА–ЛА–МА–ГА», «Грані–Т», «Видавництво Старого Лева».

«Я не вмру, і не чекайте!»

«Я не вмру, і не чекайте!»

«Це все почалося ще три роки тому, — розповів «УМ» Андрій Паньо, селищний голова Свидниців, якому підпорядковане село Вовча Гора, де й живе бабуся. — З тих пір, як я прийшов на посаду, Ганна Гірняк постійно приходила до мене й просила про пам’ятник». За словами Андрія Васильовича, 83–річна жіночка дуже наполягала на своєму, мовляв, не зможе вмерти, поки належно не вшанують її побратимів — вояків Української Повстанської армії, з якими вона пліч–о–пліч боролася за незалежну Україну. 16–річна, відчайдушна дівчина була зв’язковою упівців у селі Вовча Гора. Пані Ганна й досі пам’ятає тих дев’ятьох, яким допомагала в боротьбі. «Це був сотник Дмитро Лядрик, Костянтин Льодак, Степан Качмар, Олексій Яремко, Петро Зудач, Михайло Зубач, Іван Зубач, Пилип Прус і Микола Твердохліб, — перерахувала бабуся імена для «УМ». — Я їх усіх пам’ятаю!»

«Нон–стоп» у мережі

«Нон–стоп» у мережі

Сьогодні у Палаці мистецтв відбувається головна подія українських програмістів — учетверте стартує Всеукраїнський ІТ–фестиваль DE:CODED, унікальний тим, що проходить без перерви — три доби підряд. Упродовж 72 годин для учасників проводитимуть різноманітні конкурси, семінари та майстер–класи від провідних компаній України та світу. Найкращих обиратимуть у програмуванні, змаганнях із веб–дизайну, захисту інформації, flash–анімації тощо. Родзинкою IT–фесту залишається надзвичайно весела розважальна програма: ігрові баталії, естафета з моніторами, заправка принтера наосліп, складання на швидкість розібраної клавіатури, стрибки через кабель, який крутять, теніс клавіатурою, показ мод із використанням елементів комп’ютера та інше.

Диво в облозі

Диво в облозі

Відоме тепер уже всій Україні нерукотворне диво — поява образу Діви Марії на зрізі старої груші в селі Старицьківці Машівського району, про що «УМ» розповідала в одному з попередніх номерів, спричинило й цілком реальні земні проблеми для місцевих мешканців. Тільки за минулі вихідні село з трьома сотнями мешканців відвідали близько дев’яти тисяч гостей з України і навіть інших держав. Звісно, їдуть переважно автомобілями. Хоча, за словами голови Машівської райдержадміністрації Віктора Сотникова, саме Старицьківка залишилася практично єдиним у районі селом, де навіть немає твердого покриття доріг. Немає тут ні церкви, ні будь–якої інфраструктури для прийому паломників. Тож автомобілі паркують на тих же розбитих ґрунтівках, створюючи затори, безлад і наражаючи на небезпеку пішоходів. Крім того, відпочиваючі справляють нужду де доведеться… Постійний натовп у садку гостинної родини Литовченків, де росте дивовижна груша, також оптимізму господарям не додав. Надто за умов, коли приїжджі витоптали город.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Кайфовий» підполковник

«Кайфовий» підполковник

Наркоторговця з міліцейськими зірочками на погонах днями затримали працівники Служби внутрішньої безпеки ГУБОЗ та Генпрокуратури. В результаті продуманої спецоперації правоохоронців до їхніх тенет потрапила поважна «птаха», чи то пак «перевертень», із числа колег — заступник начальника одного з відділів Управління карного розшуку столичної міліції, підполковник О.! Виявляється, він залюбки приторговував особливо небезпечним наркотичним засобом — розчином героїну. При цьому, як повідомили «УМ» у прес–службі ГУБОЗ МВС, підполковник збував «кайф» київським наркоманам як оптом, так і вроздріб.

Всі статті рубрики