Шкідлива звичка як поповнення бюджету

Шкідлива звичка як поповнення бюджету

Середа у Верховній Раді — день короткий, тому зазвичай спокійний. От і вчора нардепи переймалися переважно здоров’ям нації. Зокрема, ухвалили законопроект про внесення змін до Закону «Про порядок прийняття рішень про розміщення, проектування, будівництво ядерних установок і об’єктів, призначених для поводження з радіоактивними відходами, які мають загальнодержавне значення» — він передбачає, що перед будівництвом такого об’єкта серед населення має бути проведений консультативний референдум. Також ВР почала процедуру внесення змін до деяких законів у зв’язку з ратифікацією поправки до Конвенції про фізичний захист ядерного матеріалу. Обидва проекти, як і більшість розглянутих учора питань, проголосували за основу.

Відділ кадрів — під софітами

Відділ кадрів — під софітами

Сталося так, що позавчорашню зустріч Прем’єр–міністра Юлії Тимошенко та міністра промислової політики Володимира Новицького з харківськими підприємцями демонстрували у прямому ефірі обласного телебачення. Сценарій, за яким згорьовані виробничники розповідають про свої старі болячки, а урядовці, мов Кашпіровський із Чумаком, по телевізору зарубцьовують їм усе, що болить або кровоточить, спрацьовував завжди. Винятком не стали і Віктор Суботін із Віталієм Чередником — керівники «Турбоатому» та «Електроважмашу». Як «УМ» уже повідомляла, Мінпромполітики (незалежно від того, хто його очолює) більше двох років поспіль намагається за безцінь збути ці енергомашинобудівні гіганти російським фінансово–промисловим групам, зокрема відомому спонсору вітчизняних комуністів Костянтину Григоришину.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Криза відлетіла?

Криза відлетіла?

Сірий, стверджують психологи, — колір депресії. Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко у темно–сірому платті на вчорашньому засіданні Кабміну демонструвала оптимізм. Але надзвичайно стриманий. «Я якраз взяла офіційну довідку Держкомстату, — тихіше, ніж звичайно, повідомила Юлія Володимирівна присутніх. — Промисловість в лютому зросла на 5,4%». Інші цифри ще кращі: переробка продемонструвала 12% приросту, машинобудування, легка промисловість і текстиль — близько 20%, а оброблення деревини — цілих 28,8%.
«Дуже приємно це говорити», — крижаним тоном зачитувала статистику Прем’єр, яка чудово усвідомлює всю хиткість такого зростання. Адже наведена статистика демонструє «економічний прорив» щодо січня нинішнього року, який, попри традиційний застій першого зимового місяця, став найчорнішим періодом для вітчизняної економіки за останній період. «Хочу подякувати міністрам», — сказала ЮВТ, підготувавши для них та для політичних суперників своєрідний сюрприз.

«Вам пакет!» — «І вам пакет»

«Вам пакет!» — «І вам пакет»

Після тривалого періоду конфронтації між урядом і Банковою сторони підійшли до потреби влаштувати хоча б кількаденне перемир’я. Зацікавлені в цьому обидва політичні табори, однак більше, мабуть, БЮТ. Саме представники Блоку Тимошенко вчора зробили два важливі публічні оголошення на кадрову тему.

Хто пізно здав — той уранці виграв

Хто пізно здав — той уранці виграв

У ніч на середу Тернопільська ТВК підбила підсумки виборів до обласної ради. Рішення було прийняте близько 23.00. Учора вранці результати оприлюднили в «Новій Тернопільській газеті». «Ми почали друкуватися дуже пізно, але встигли дати підсумки», — розповів «УМ» заступник редактора газети Денис Лучка.

Всі статті рубрики