«Ваше благородіє, болісна розлука»

19.03.2009

Криза відчувається в найрізноманітніших проявах життя — не лише в нас, а й на Заході. Тільки в цивілізованому світі, на відміну від України, з проявами економічної скрути борються вельми успішно. Скажімо, у Великій Британії з кризою пов’язують значне збільшення кількості розлучень, але тут же пропонують рецепт: ось вам «ярмарок розлучених»!

Цей захід має офіційну назву «СОС» (Starting Over Show) і надає допомогу парам, які вже розійшлися чи тільки збираються розірвати шлюбні пута. За словами організаторки «СОС» Сьюзі Міллер, відвідувачі ярмарку можуть скористатися послугами психологів, адвокатів, радників із фінансових питань, спеціалістів із нерухомості та навіть фахівців із фен–шуй.

За повідомленням «Дейлі телеграф», у Британії щорічно розпадається понад 140 тисяч родин, до цього слід додати ще тисячі пар, які жили без реєстрації відносин. І в умовах фінансової кризи пута Гіменея дедалі слабшають.

Мати трьох дітей, Сьюзі Міллер сама пройшла через розлучення, яке, за її словами, стало найболіснішим епізодом у житті. Але через шість років Сьюзі вже навіть вдячна колишньому чоловікові за руйнування сім’ї. На думку пані Міллер, розрив — це шанс почати нове життя, і в такій ситуації дуже важливо зробити правильний вибір, допомогти людині слушною порадою.