Гараж для барахольщиці

19.03.2009
Гараж для барахольщиці

Клаудіа без одягу не може.

Про власну гардеробну кімнату хоч раз у житті мріяла, мабуть, кожна жінка (принаймні з тих, хто взагалі чув про існування гардеробних). Декому випадає справді щасливий квиток, і гардеробними в них стають навіть не кімнати, а величезні зали. Але німецькій топ–моделі 1990–х років Клаудії Шиффер і цього видалося мало. За роки роботи в модельній індустрії (яка не припиняється і досі, адже 38–річну манекенницю постійно запрошують до зйомок у рекламних фотосесіях) у довгоногої білявки назбиралося стільки одягу, що замість шафи Клаудії доводиться використовувати... ангар для гелікоптерів.

Ідея переобладнати під гардеробну величезний ангар спала на думку чоловікові Шиффер, Меттью Вону. Побачивши, як благовірна заламує руки над купою одягу, що не влазить у жодні шафи, Меттью спершу порадив просто викинути його або віддати бідним. Та з більшістю речей жінка так і не наважилася розлучитися. Тоді Вон запропонував інше розв’язання проблеми. До розкішного будинку вартістю 7 мільйонів доларів приєднали «гараж» для гелікоптерів. Перебудували, встановили систему клімат–контролю й розділили ангар на відсіки, у кожному з яких тепер «живуть» моделі від конкретного дизайнера.

У мене чудова колекція одягу, — зізнається Клаудіа. — Наприклад, туалетів від «Шанель» так багато, що відсік, у якому вони розташовані, схожий на французький бутік». До слова, Шиффер зберігає навіть той, найперший свій костюм від «Шанель», у якому колись вийшла на подіум.

Усе це добро завбачлива манекенниця застрахувала — на мільйони доларів. Адже їй є кому передати своє багатство: у Клаудії й Меттью підростає чотирирічна донька Клементина.