ХРОНІКА

19.03.2009

Футбол

Головний тренер збірної України Олексій Михайличенко оприлюднив список із 28 кандидатів на участь у відбірковому матчі чемпіонату світу–2010 проти команди Англії, що відбудеться 1 квітня на лондонському стадіоні «Уемблі». Щоправда, на підготовчий збір викличуть лише 24 футболісти, а чотирьох «зайвих» відрахують на початку наступного тижня після чергових зустрічей Кубка УЄФА й чемпіонату України.

Привертає увагу поява в листі виклику двох новачків — динамівського форварда Артема Кравця та харківського воротаря Олександра Горяїнова. Натомість чи не вперше за багато років немає серед кандидатів Андрія Несмачного. Виявляється, оборонець «Динамо», відомий належністю до релігійної організації «Свідки Єгови», вирішив зосередитися винятково на виступах за клуб, своїх родинних та духовних потребах.

* * *

Англія. Останній матч 29–го туру прем’єр–ліги: «Вест Хем» — «Вест Бромвіч» — 0:0.

Кубок. 1/4 фіналу. «Арсенал» — «Халл Сіті» — 2:1 (ван Персі, 74; Галлас, 84 — Бармбі, 13).

«Каноніри» забили вирішальний м’яч із положення «поза грою» й тепер у півфіналі зустрінуться з «Челсі».

* * *

Франція. Кубок. 1/4 фіналу. «Седан» — «Генгам» — 1:3, «Тулуза» — «Лілль» — 1:1 (пен. — 7:6).

Шахи

Представник Голландії Іван Соколов виграв чемпіонат Європи, який завершився в чорногорській Будві. У 11 партіях 40–річний уродженець Боснії й Герцеговини набрав вісім очок, як і ще десятеро гросмейстерів, але випередив їх за додатковими показниками.

Серед українців найвище піднялися Сергій Федорчук і Олександр Арещенко, котрі здобули по 7,5 бала й розташувалися на 14–му й 19–му місцях відповідно.

Споруди

У Артемівську, що на Донеччині, відкрили легкоатлетичний манеж — перший об’єкт спорткомплексу «Металург». У манежі всього три доріжки, що не дозволяє розраховувати на проведення офіційних змагань на кшталт чемпіонату Європи, але припустимо для комерційних стартів. Арена, яка може вмістити одну тисячу глядачів, вже отримала статус бази олімпійської та паралімпійської підготовки.

За планом реконструкції, що триває вже чотири роки, в СК «Ме­талург» також зроблять футбольне поле з трибунами на сім тисяч відвідувачів, збудують спортивний корпус із тренажерним залом, пневматичним тиром, ігровим залом і медичним центром.

* * *

Крім Артемівська, президент НОК Сергій Бубка відвідав також Дніпропетровськ, де взяв участь у відкритті після капітального ремонту баскетбольної дитячо–юнацької школи олімпійського резерву — СДЮШОР №5. У залі, який відповідає європейським стандартам, тренується близько 1200 юних спортсменів.