Ті, що морили голодом

Ті, що морили голодом

Віднині в будь–якій точці планети, де є інтернет, можна ознайомитися з документами, що прирікали на вимирання українські села. А також дізнатися більше про осіб, які ставили свої підписи під тими документами. Доповнений перелік прізвищ високопосадовців, які планували ціною людських життів «перетворити Україну на зразкову радянську республіку» днями оприлюднила СБУ. За інформацією прес–центру Служби безпеки, це результат тривалої роботи працівників Державного архіву СБУ.

Пастор обманутих душ

Пастор обманутих душ

У рамках розслідування кримінальної справи, порушеної відносно керівництва компанії «Кінгз Кепітал», висунуто обвинувачення пастору «Посоль­ства Божого» Сандею Аделаджі, повідомляє Департамент зв’язків із громадськістю МВС України. Друга київського мера обвинувачують в «організації заволодіння коштами громадян шляхом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах», що підпадає під ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. Наразі для проповідника обрано (вже вдруге) запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. «Наявність свідчень і фактів дає можливість слідчому пред’явити звинувачення в організації шахрайської схеми саме громадянинові Нігерії, який на законних підставах постійно проживає на території України, панові Сандею Аделаджі. Я хочу підкреслити, що це ніяким чином не пов’язано з дискредитацією його за расовою чи релігійною ознакою», — сказав із цього приводу міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко.

Позбутися баласту

Позбутися баласту

Упродовж найближчих двох місяців держава позбудеться пакетів акцій п’яти обленерго в Сумській, Полтавській, Львівській, Івано–Франківській та Чернігівській областях. «Ми оголосили п’ять компаній, ще одна — «Одесаобленерго» — теж «на підході». Дуже сподіваємося, на продажі акцій усіх шести компаній заробити для державного бюджету не менше одного мільярда гривень», — розказали «УМ» у прес–службі Фонду державного майна України.

Ікра і піонери

Ікра і піонери

Свіжі сили, які залишили на останній день Українського тижня моди (UFW), два молододизайнерські проекти — «Нові імена» і Fresh Fashion — оптимізму не вселили, яскравих зірок із цього «призову» у найближчому майбутньому не передбачається. Зате нових локальних брендів може побільшати. Дизайнерський дует Діни Кравченко та Андрія Спасова для ikra продемонстрував, як у нашій країні легко стати дизайнерами: Андрій — байєр і директор дніпропетровського бутіка Avantime, Діна — улюблена клієнтка магазину, за три тижні вони зробили «колекцію». Навіщо вони це зробили і які перспективи модного дому ikra з такими колекціями — залишається тільки фантазувати. Здивувала Тетяна Андрейченко, яка показала у рамках Fresh Fashion ностальгійну чоловічу колекцію Falling Empire.

40 днів без їжі і води

40 днів без їжі і води

Троє відчайдушних чоловіків Голтіс, Костянтин Могильник та Андрій Су­прун із команди «Еквітас» провели 40 днів без їжі, майже без води та сну у відкритому океані. Подорож із Європи до Латинської Америки тривала від 28 листопада 2008 року до 6 січня 2009 року і була присвячена Різдвяному посту. Так само, як колись Колумб показав нові кордони знаного світу, українці вирішили спростувати переконання офіційної медицини і продемонструвати нові можливості людського тіла і душі. Унікальну експедицію під назвою «Шляхом Колумба» зафіксував найкращий у СНД кінооператор Сергій Михальчук («Коханець», «Мамай», «Мій зведений брат Франкенштейн»).

Любіть Україну!

Любіть Україну!

Експерти Київського інституту проблем управління імені Горшеніна за підсумками програми соціологічних досліджень «Проект країни» дійшли висновку, що, незважаючи на фінансово–економічну та політичну кризу, більшість наших співвітчизників пишаються тим, що вони є громадянами України.

Так хочеться працювати!

Так хочеться працювати!

Нині потенційно безробітних у столиці налічується понад 100 тисяч. Але як з’ясувалося під час колегії столичної Київської держадміністрації, офіційно ж на обліку в місті перебуває лише понад 13 тисяч осіб. Водночас до Київського міського центру зайнятості звертається все більше людей. Статус безробітного сьогодні отримують навіть державні посадовці.

«Двадцятихвилинка ненависті»?

«Двадцятихвилинка ненависті»?

Група нардепів на чолі з першим віце–спікером Олександром Лавриновичем прибула до Москви, де має відбутися восьме засідання міжпарламентської комісії зі співробітництва. Під час проходження паспортного контролю документи голови Комітету Верховної Ради у закордонних справах, БЮТівця Олега Білоруса перевіряли 20 хвилин, при цьому йому не повідомили причин і не надали жодних пояснень затримки. Хоч після інциденту начальник прикордонної служби спробував вибачитися перед паном Білорусом, той вибачень не прийняв і заявив, що став «жертвою міжнародної провокації», про яку він має намір поінформувати голову ОБСЄ, Голову Верховної Ради України, а також міністерства закордонних справ України і Росії.

Всі статті рубрики