НОВИНИ ПЛЮС

25.12.2008

Недовіра до політиків

Українці дедалі менше схвалюють дії Віктора Ющенка на посаді Президента і Юлії Тимошенко — на посту Прем’єра. Про це свідчать результати опитування, проведеного організацією «ФОМ–Україна». 83,1% респондентів на запитання про схвалення дій Ющенка відповіли негативно, розповів гендиректор «ФОМ–Україна» Олександр Бухалов (у квітні це число становило 65,4%). Дії Тимошенко–Прем’єра не схвалює 60,2% (а, приміром, у серпні таких було 51,1%).

Опитування проводилося з 7 по 20 грудня методом інтерв’ю за місцем проживання респондента. Вибірка — 2000 респондентів зі 160 населених пунктів, похибка — 2,2%.

Сектор газу

Обмеження поставок газу в Україну з боку ВАТ «Газпром» не позначиться на газопостачанні України. Про це в інтерв’ю УНІАН заявив голова правління НАК «Нафтогаз України» Олег Дубина. «Навіть якщо гіпотетично припустити, що нам не вдасться прийти до консенсусу з «Газпромом» і він із 1 січня почне знижувати тиск в системі, на газопостачанні України це не позначиться. Наші запаси у сховищах дозволяють протриматися в авральному режимі до кінця опалювального сезону», — каже Дубина. Водночас він висловив сподівання, що українській та російській сторонам вдасться домовитися, щоб «не зустрічати Новий рік під ялинкою в офісі».