Брудний кефір

Брудний кефір

В отруєнні дітей на Буковині винен кефір і брудні руки працівників молокозаводу. Такого висновку дійшли працівники санепідемстанції. Перший випадок отруєння в дитячому садочку був зафіксований 8 листопада. Тоді надійшло 15 скарг від батьків на симптоми отруєння. Сьогодні захворіли вже 59, а в лікарнях перебуває 29 дітей. Їхній стан медики оцінюють як легкої та середньої важкості. 30 дітей перебуває на амбулаторному лікуванні. За останню добу отримано ще сім термінових повідомлень із попереднім діагнозом гострий гастроентероколіт, одну дитину госпіталізовано. Випадки захворювань зареєстровані в 23 дитячих садочках, найбільша кількість у дитячому садку №9. Станом на вчора двадцятьом діткам поставлений діагноз — дизентерія. Як стверджують санітарні лікарі, збудником інфекції виявився кефір. Хоча і зараз у висновках санепідемстанції вжито слово «ймовірно». Аналогічна ситуація була і минулого разу, коли були названі винними в отруєнні дітей три підприємства, але довести це так ніхто і не зміг.

Бажання виконають «Леоніди»

Бажання виконають «Леоніди»

Найдрібніші частинки розміром із піщинку згорають у земній атмосфері, утворюючи неабияке видовище — «зоряний дощ». В залежності від точки неба (радіанту), з якої виходять метеори, метеорним потокам дають iм’я сузiр’я, в якому розташований радiант. Потік Леонідів отримав свою назву від сузір’я Лева. Існують також потоки Персеїдів, Генеїдів, Ліридів тощо. До речі, значно яскравішим явищем, на думку науковців, буде перетин орбіти Землі потоком Генеїдів у грудні нинішнього року.

«Ситий» бунт

«Ситий» бунт

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У селі Целінному Джанкойського району автономії відбувся мітинг–реквієм та пам’ятна літургія біля встановленого меморіального знаку жертвам Голодомору.

А Буркун ягідок не родить

А Буркун ягідок не родить

У прес–службі республіканської прокуратури і відділі зв’язків із громадськістю главку міліції Криму з цього приводу були небагатослівні: мовляв, факт затримання ще 28 жовтня 29–річного начальника райвідділу капітана міліції Олексія Буркуна дійсно мав місце. Але у чому конкретно провина офіцера і під яку статтю Кримінального кодексу вона підпадає тощо — ані пари з вуст. Узагалі уникали від спілкування зі ЗМІ у прес–службі місцевого Головного управління СБУ, оперативні служби якої разом із працівниками прокуратури й проводили затримання.

Привітали... бомбою

Привітали... бомбою

Як учора повідомляла «УМ», в середу близько 4:20 ранку на третьому поверсі чотириповерхового гуртожитку університету Тріоле в місті Монпельє (південь Франції) прогримів потужний вибух. Так в одній із кімнат завершилось святкування дня народження росіянина Данила Єлесеніна, 20–річного студента I курсу факультету хімії цього ж університету. «У приміщенні на той час перебували двоє росіян, громадянин Молдови, вірменин, чех і українська студентка 1986 року народження», — повідомив «УМ» віце–консул Консульства України в Марселі Ігор Приходько. Як пише французька преса, шестеро «хіміків» добре випили й вирішили поекспериментувати з вибухонебезпечними хімічними речовинами: нітратом калію, алюмінієвою пудрою, каустичною содою, азотною та сірчаною кислотою.

Запрошення на бал

Запрошення на бал

Щорічно в Ялті відбувається так званий «Бал хризантем» — на одній експозиційній ділянці виставляється понад 16 тисяч рослин, і відвідувачі серед них обирають єдину, найкращу квітку, яка стає королевою балу. Перед публікою цього року стояло справді складне завдання. Погляд розбігався серед різнобарвного пелюсткового шаленства. Однак більшість схилилася до француженки Амі Палет — це засвідчили заповнені анкети відвідувачів.

Віват, академіє!

Віват, академіє!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

14 листопада 1918 року гетьман Павло Скоропадський підписав Указ «Про заснування Української академії наук у Києві». Утілилася давня мрія українських інтелектуалів. Українська наука нарешті отримала статус академічної — такий бажаний, але недосяжний у багатолітній період бездержавності. До того часу всі намагання українських учених, зокрема Львівського наукового товариства ім. Т. Г. Шевченка, попри відповідність його вимогам європейських академій, не мали успіху.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики