Світська людина з Єрусалима

Світська людина з Єрусалима

Учора було оголошено остаточні результати виборів мера Єрусалима. Перемогу здобув світський кандидат, депутат міськ­ради Нір Баркат, за якого віддали голоси 52 відсотки виборців. Релігійний екстреміст равин Меїр Поруш заручився підтримкою 43 відсотків виборців. На тлі очікуваного успіху зазнав ганебної поразки бізнесмен–мільярдер Аркадій Гайдамак, якого підтримали лише 3,6 відсотка виборців. Ізраїльська преса пише, що Гайдамак, вихідець із СРСР, нажився на нелегальній торгівлі зброєю, яка залишилася без особливого догляду після розпаду радянської імперії. Для нього посада мера Єрусалима була б трампліном для майбутнього походу в Кнессет. Показово, що за Гайдамака голосували переважно ізраїльські араби.

Хімія ночі

Хімія ночі

Семеро студентів університету міста Монпельє, що на південному сході Франції, отримали поранення внаслідок експериментів із хімічними матеріалами та вибухівкою, які вони проводили в кімнаті гуртожитку. Поранених доправлено до університетського шпиталю, двоє з них перебувають у критичному стані.

Кайдани надіньте!

Кайдани надіньте!

Суд виніс вердикт щодо Чень Шуйбяня, колишнього президента Тайваню: взяти під варту. Справу проти Шуйбяня було порушено ще наприкінці травня — його звинувачують у незаконних розтратах казни на суму 14,8 млн. тайванських доларів (це близько 450 тисяч доларів американських), передає «Рейтер».

Залізничні анархісти

Залізничні анархісти

Щонайменше десятеро чле­нів лівоекстремістського угруповання заарештовано у Франції за підозрою в організації актів саботажу на залізниці, повідомляє агенція «Франс прес». Затримання зловмисників стало можливим завдяки оперативній роботі Центрального управління внутрішньої розвідки МВС Франції, співробітники якого кілька місяців стежили за цим угрупованням. Більшість екстремістів були заарештовані в містечку Корез неподалік від Руану, ще двоє — в Парижі та Мезе.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики