Верховна «корупціада»

Верховна «корупціада»

Усе почалося два тижні тому: на засіданні РНБО Президент Віктор Ющенко обурився, що в Україні існують банди контрабандистів, яких «покривають» окремі депутати ВР. Перелік банд «Горобці», «Береги», «Добряки», «Хромого» тощо главі держави надала СБУ, керманич якої — Валентин Наливайченко — натякнув, що причетних до «контри» варто шукати в Комітеті ВР з питань боротьби з оргзлочинністю і корупцією. Комітет ВР не залишився у боргу й на минулому тижні розкритикував керівництво СБУ, вимагаючи звільнення заступника голови СБУ Тиберія Дурдинця, бо так вирішив суд. Натомість пан Наливайченко пішов далі й оголосив прізвища окремих нардепів, які, за даними СБУ, причетні до організованої злочинності. А днями список прізвищ «причетних» поповнив заступник голови СБУ Дурдинець. Учора стурбовані таким несподіваним висвітленням своєї діяльності парламентарії викликали під купол ВР Генпрокурора Олександра Медведька, який заявив, що в ГПУ немає підстав для внесення до ВР подань на притягнення окремих нардепів до кримінальної відповідальності. Водночас ГПУ перевіряє усі матеріали СБУ та депутатські звернення у відповідь. Документальних підтверджень злочинної діяльності окремих обранців на Різницькій поки що не мають, але і крапку ще не поставили.

Контрабандо, вперед?

Контрабандо, вперед?

Те, що ниточка злочинної удачі нашого головного «героя» мала ось–ось обірватися, в Могилеві–Подільському, здається, очікували багато людей — тільки не сам фігурант майбутньої кримінальної справи, який до останньої хвилини не вірив, що прийшли таки «за ним».

Мільйони «відмили» у спирті

Мільйони «відмили» у спирті

Убозівці Тернопільщини провели спецоперацію, викривши потужний конвертаційний центр, через розрахункові рахунки якого пройшло майже сто мільйонів гривень. Як повідомили «УМ» у прес–службі ГУБОЗ МВС, оперативники встановили, що цей центр із «відмивання» грошей діяв протягом 2006—2008 років на базі чотирьох фіктивних товариств з обмеженою відповідальністю, зареєстрованих у місті Чернівці. Але насправді всі ці фірми знаходилися у Тернополі, ще й в одному приміщенні.

Всі статті рубрики