Оцінити й допомогти

Оцінити й допомогти

Як повідомили «УМ» у розміщеному в школі №17, неподалік злощасної будівлі, оперативному штабі з питань ліквідації наслідків трагедії, наразі відселено 107 мешканців із під’їзду, що зазнав руйнувань внаслідок позавчорашнього вибуху газу. Органами місцевої влади вирішується питання про подальше відновлення і введення в експлуатацію зруйнованого крила будинку. Думають і про визначення розміру грошових компенсацій для постраждалих. Нагадаємо, що семеро постраждалих від вибуху ще перебувають у лікарнях.

Буковинське дежа вю

Буковинське дежа вю

Лише кілька днів минуло з моменту НП у багатоповерхівці Дрогобича, а на Буковині сталася подібна надзвичайна подія: вибух прогримів у двоквартирному будинку в райцентрі Новоселиця. Будинок розташований майже в центрі міста на вулиці Косовського. Відтак можна вважати справжнім дивом, що цього разу обійшлося без жертв.

«Будемо жити»... вічно

«Будемо жити»... вічно

23 вересня невідомі по–звірячому забили до смерті журналіста–пенсіонера Ново­санжарської районної газети «Світлиця» 80–річного Віктора Валяєва та його 81–річну дружину Ольгу. За попередніми даними, невідомі увірвалися до будинку й багато разів били стареньких обухом по голові. Саме в цей час, близько десятої ранку, в центрі міста, де розташована хата пенсіонерів, відбувався мітинг із нагоди 65–річчя визволення райцентру від фашистських загарбників. А в Полтаві тим часом святково відкривали Алею загиблих журналістів, приурочену пам’яті загиблих та померлих працівників ЗМІ.

«Відплакана» стіна

«Відплакана» стіна

У середу в районі Річкового порту обвалилася фасадна стіна будинку, зведеного ще в 1910 році. На щастя, руйнація сталася близько 12–ї години дня, коли всередині перебувало лише четверо людей, і їм удалося врятуватися. «Внаслідок НП пошкоджено три квартири. Жертв і постраждалих немає», — відзвітували «УМ» у Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій.

На вулицях — «бандерівці»!

На вулицях — «бандерівці»!

Загони молодих бандерознавців бігатимуть Льво­вом рівно п’ять годин, відшуковуючи та розв’язуючи ребуси й загадки на патріотичну тематику. Саме так у галицькій столиці пройде 12 жовтня конкурс–квест «Бандеразнай», у якому, очікується, візьмуть участь до 100 місцевих команд по п’ять осіб у кожній.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Наївно сексуальні

Наївно сексуальні

Уперше на Міланський тиждень моди було запрошено українського модельєра. 20 вересня в Італійському сучасному центрі мистецтва дизайнер Айна Гасе влаштувала грандіозне шоу–презентацію нової колекції «Весна–літо 2009». Інтернаціональна команда Гасе на презентації–показі обіграла український фольклор і творчість українських художників–примітивістів Марії Прийма­ченко, Ганни Собачко–Шостак, Катерини Білокур. «У залі було багато свіжого сіна й соломи, а ще — соняхів. Я вперше у своїй колекції не використала улюбленого чорного кольору. Все робила на одному диханні, а потім озирнулася і аж сама здивувалася. Плаття вийшли молодіжними, в яскравих соковитих тонах, незвичної комбінації жовтого, бузкового, коралового, зеленого кольорів. Поєдналися дві абсолютні протилежності: наївність і кольоровість, властиві українському фольклору, з сучасним костюмом, враховуючи ритм життя, бажань і нових тенденцій», — розповіла вчора після повернення з Мілану Айна Гасе.

Всі статті рубрики