ХРОНІКА ВІЙНИ

ХРОНІКА ВІЙНИ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Нарешті, генацвале!

Нарешті, генацвале!

Намір Президента України вилетіти в Грузію для моральної підтримки свого стратегічного партнера визрів ще в суботу. Втім у результаті консультацій із західними лідерами виїзд був призначений на вчора. Учора ж стало відомо, що очільник України відбуде у дружній рейс не один. А з президентами Польщі, Литви, Естонії та прем’єр–міністром Латвії — саме тих країн Євросоюзу, які першими (у силу міцності історичної пам’яті) рішуче засудили дії Росії в грузинсько–осетинському конфлікті. Учора по обіді вони вилетіли одним літаком із Сімферополя до Тбілісі.

Ага, злякалися?..

Ага, злякалися?..

Учора близько 13–ої години президент РФ Дмитро Медведєв оприлюднив свій щойно виданий наказ: призупинити військову операцію в Грузії. Утім з обмовкою, що «Росія залишає за собою право у випадку необхідності проводити військові операції в зоні конфлікту». Невдовзі в телефонній розмові з комісаром ЄС із безпеки та зовнішньої політики Хав’єром Соланою Медведєв підтвердив про виконання цього наказу. Зауважимо, що «відступ» почався після того, як з’явилася доволі різка реакція США, а також НАТО — Альянс зібрався до вечора вчорашнього дня розглянути питання про надання Грузії військової допомоги. Як з’ясувалося, ще в понеділок МЗС Грузії, як повідомляє агенція «Інтерфакс», звернулося до держав–членів НАТО з проханням про «негайну військову допомогу в протидії прямій і неприхованій агресії Росії».

Полетіли! Та чи всі?

Полетіли! Та чи всі?

Уряд виділив три додаткових літаки для евакуації українських громадян із Грузії. Як учора близько першої дня повідомила прес–служба Кабінету Міністрів, до Грузії вже вилетіли два українські літаки: один із Донецька до Батумі, другий — із Одеси до Тбілісі. Третій мав вилетіти вчора о 15.00. Також евакуація відбуватиметься і морським транспортом із порту Батумі, зокрема, вчора звідти планувалося відправити пором компанії «Укрферрі», на якому зможуть повернутися 150 наших співвітчизників.

Музика протесту

Музика протесту

Учора під стінами амбасади РФ висадився десант членів Української народної партії (УНП). Вони встановили потужні динаміки, з яких лунали грузинські та патріотичні українські пісні, та скандували гасла.

Три ложки крові в борщ — смак незмінний

Три ложки крові в борщ — смак незмінний

У Криму є село Танкове. Його так назвали росіяни. Зла метафора. Чи злободенна? Танків ще немає, але є село, а в ньому люди — танківчани, танківці, танкісти... Все, крапка. Далі можна не писати, а тільки їхати степовим Кримом і дивитися на таблички з назвами — Танкове, Штурмове, Героїчне, дюжина Красногвардєйських.

Московський наполеон

Московський наполеон

Російська пропагандистська машина пройшла добрий вишкіл під час двох воєн у Чечні, втім навіть у мирні часи пропагандистська війна росіян тривала. «Хороші» радянські традиції не забуті: російська преса виступає під гаслом «Один народ, один Путін, одні ЗМІ». Західні ЗМІ, які донедавна писали про закінчення «холодної війни» та вітали братання з уже «демократичною» Росією, тепер у розгубленості: деякі з них підшуковують слова виправдання для Росії та водночас — співчуття до Грузії, інші відважилися визнати хибність попередніх оцінок Росії і тепер відверто називають агресію агресією.

Всі статті рубрики