Плюс пальне — мінус жир

07.08.2008

Підвищення цін на пальне робить американців здоровішими і морально, і фізично. «УМ» уже писала, що через бензинову дорожнечу мешканці США відмовляються від поїздок до віддалених будинків розпусти. А тепер з’явилася інформація ще й про те, що дорожчий бензин сприяє загальному схудненню громадян Америки.

Власне, все логічно. Через зростання вартості палива американці рідше користуються автомобілями, більше пересідають на громадський транспорт та велосипеди, частіше віддають перевагу пішохідним прогулянкам. Крім того, жителі США менше їздять до ресторанів, а харчуватися вдома начебто корисніше для здоров’я. Такі висновки робить професор університету Південної Кароліни Чарльз Кортманш.

За повідомленням агентства AFP, дослід­ження Кортманша показали, що підвищення ціни бензину на один долар (якщо рахувати за галон) призводить до втрати американцями в середньому від 1,8 до 2,3 кг ваги. Або кожен долар подорожчання — це мінус 7% зайвого жиру.

Нагадаємо, що вартість бензину у США вже впродовж кількох місяців перебуває на рекордно високому рівні — понад $4,5 за галон (більше долара за літр). За даними соціологічної служби NPD Group, 8% американців з огляду на подорожчання пального почали віддавати перевагу громадському транспорту замість особистих авто і стільки ж кинули роботу, розташовану задалеко від домівки. В Україні пальне ще дорожче за американське, але автівок на дорогах фактично не меншає і люди аж ніяк не худнуть...