Служу народу Прикарпаття!

Служу народу Прикарпаття!

Відучора в рятувальній операції на Прикарпатті беруть участь підрозділи Міністерства оборони — понад тисяча вояків. Також задіяно 138 одиниць армійської техніки. Практично всі військові частини, розміщені в регіоні, беруть участь у ліквідації наслідків повені. Створено оперативні штаби реагування, на місцях та центральний — у Києві — для координації дій військових та підрозділів МВС і МНС.

Не підвищиш — не поїдеш?

Не підвищиш — не поїдеш?

Техніка столичної підземки старіє з року в рік, її не поновлюють через недофінансування метрополітену, а відтак метро незабаром може зупинитися взагалі. Такий основний зміст заяви начальника комунального підприємства «Київський метрополітен» Петра Мірошникова, оприлюдненої на офіційному інтернет–сайті підприємства. Єдина панацея, за словами пана Мірошникова, — підвищення тарифу на проїзд.

Не поділили дорогу

Не поділили дорогу

Днями двоє водіїв вирішили з’ясувати стосунки просто на Хрещатику. «В Шевченківське райуправління міліції о 20:40 надійшло повідомлення, що на вулиці Хрещатик, 42 відбувається бійка, — розповів «УМ» начальник ЦЗГ ГУМВС Києва Володимир Поліщук. — На місце події одразу виїхав автопатруль». Правоохоронці побачили непритомного чоловіка поряд із машиною Deawoo Lanos зеленого кольору.

Іграшка в погонах

Іграшка в погонах

На Ніжинській фабриці іграшок, що на Чернігівщині — нове замовлення. Днями для працівників головного управління МВС у Донецькій області тут виготовили іміджеву м’яку іграшку — Пугача. Ідею правоохоронцям підказала дев’ятирічна мешканка області Аріна Кибець.

Аби не відмовляла

Аби не відмовляла

Три тижні правоохоронці шукали восьмимісячного хлопчика, який зник серед ночі з власної домівки в селі Дзвиняч Заліщицького району. Згодом його понівечене тіло знайшли в закинутому піщаному кар’єрі за селом. Малюку було завдано важкої черепно–мозкової травми, а потім кинуто в поліетиленовий мішок і закопано. А в убивстві зізнався 37–річний мешканець цього ж села, який упадав за 17–річною матір’ю хлопчика, яка без особливої взаємності відповідала на його залицяння.

Мойсей «на броні»

Мойсей «на броні»

Подружжя Людмила та Іван Будянові вже збиралося до пологового будинку в райцентрі Новоселиця Чернівецької області, коли повінь затопила всі шляхи, відрізавши їхнє село Тарасівці від решти світу. Довелося ховатися в Будинку молитви — Будянові є прихожанами однієї з християнських сект. Повідомлення про передпологовий стан усе ж встигли надіслати до лікарні. Проте звичайним транспортом дістатись до села було неможливо. Відтак почесну місію доставити жінку до пологового будинку довелося взяти на себе бійцям МНС. Адже лише БРДМ, бронетранспортер «еменесників», здатен був долати затоплені шляхи.

Не все втонуло

Не все втонуло

«Установлено, що загинуло 30 людей: 23 — це потопельники, троє — смерть від атмосферного електроструму (простіше кажучи — від удару блискавки. — Ред.), троє — через технічний електрострум і одна людина — під зсувами грунту», — прозвітував учора на засіданні Верховної Ради міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра. Пізніше він повідомив агенції УНІАН, що за фактом загибелі ще двох українців триває судово–медична експертиза, тобто мартиролог втрат у шести областях Західної України може поповнитися.

Пастка для Кернеса?

Пастка для Кернеса?

Найвідоміший свідок Головного слідчого управління МВС Геннадій Кернес учора прибув до Києва, аби вдруге зустрітися з правоохоронцями віч–на–віч. Про це напередодні повідомила прес–служба Харківської міськради, розповсюдивши з цієї нагоди ще й сенсаційну заяву особистого адвоката секретаря Марини Стаматіної. «Мені відомо, — повідомила вона, — що співробітники Міністерства внутрішніх справ готують арешт Геннадія Кернеса найближчим часом і що таку вказівку вони отримали від своїх керівників».

Всі статті рубрики