То пірати, то шторм

То пірати, то шторм

Станом на 17.00 минулої неділі всі п’ятнадцять членів екіпажу залишалися на борту нещасливого судна. Згідно з інформацією Департаменту консульської служби, отриманою телефоном від капітана суховантажу Валентина Барташова, судно все ще перебуває у нейтральних водах. «Леман Тімбер» не може самостійно дістатися безпечного порту, оскільки дрейфує зі зламаним двигуном. Залишити корабель теж не можливо — практично всі рятувальні шлюпки та плоти не придатні для використання. Окрім того, вирує потужний шторм.

«Гоголівська доля» Веделя

«Гоголівська доля» Веделя

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Цей чудовий тенор не мав суперників у Києві. Був блискучим скрипалем. Його музика вирізнялася надзвичайною чутливістю, уважністю до молитовного тексту. Артемій Ведель виховувався у Київському духовному училищі, співав у архієрейському хорі, де й отримав місце регента, після чого поїхав до Москви влаштувати капелу. Керував церковним хором корпусного генерала Леванидова в Києві. Ненадовго подався до Києво–Печерської лаври послушником. Далі подорожував Полтавщиною, Харківщиною, Чернігівщиною, і його називали юродивим. Відтак потрапив до психіатричної лікарні, звідки за кілька днів до смерті переїхав до батьківського дому. Там Артемій Ведель (за однією з версій — 13 липня 1808 року) помер під час молитви.

Ви ще не чули про чесько–хорватську «війну»?

Ви ще не чули про чесько–хорватську «війну»?

Автора цих рядків під час кожного відпочинку в Хорватії дивувало те, що сусіди по скромному готелю — переважно туристи із Західної Європи — так само, як і я з дружиною, купували продукти в супермаркетах та на базарах і самі готували сніданки, обіди і вечері, а нувориші з бідних України та Росії заповнювали найдорожчі ресторани. Тому наступна інформація стосується лише тих українців, які цього літа подорожують до Хорватії з не дуже товстим гаманцем. Ця країна на початку літа заборонила закордонним туристам ввозити будь–які м’ясні та молочні продукти. Це зроблено нібито з санітарних міркувань, для попередження отруєнь зіпсованими продуктами та недопущення до країни різноманітних інфекцій, передусім пташиного грипу, аргументує найпопулярніша хорватська газета «Ютарні ліст».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики