Конституція комусь допомогла

Конституція комусь допомогла

На Луганщині війна проти української мови ведеться постійно, систематично і навіть з використанням останніх «наукових» досягнень (позичених з Валуєвського циркуляру). Але, очевидно, серед правлячої номенклатури немає краю єдності в цьому питанні. Принаймні такий висновок можна зробити з того, як було створено десятий клас з українською мовою навчання у школі №7 міста Рубіжного.

Святих стало більше

Святих стало більше

Помісний собор УПЦ Київського патріархату зібрався 11 липня у приміщенні Духовної академії, що на території Михайлівського Золотоверхого монастиря. І присвячений він був 900–літтю цього духовного закладу. Хоча більшість споруд, передусім головний собор, було стерто з лиця землі в 1934 році, утім духовні традиції монастиря і його славетну історію «ковтнути» не вдалося. Собор, присвячений 900–літтю монастиря і відзначенню в 1020–ліття Хрещення Київської Русі, вірогідно, ввійде в історію України як знаковий. Адже і доповідь Патріарха Філарета, і звернення до помісних православних церков світу, і прилучення до сонму святих українських святителів і праведників свідчать про новий рівень Київської церкви.

Перший є! Решти не буде?

Перший є! Решти не буде?

З такою несподіваною інформацією днями виступив прокурор Івано–Франківської області Микола Гошовський. За його словами, підозрюваний у вандалізмі уродженець Сумщини тривалий час переховувався у Росії. А на батьківщині правоохоронці мають намір висунути йому звинувачення у паплюженні деталей конструкції у вигляді малого герба України. Нагадаємо, 19 жовтня 2007 року невідомі імітували спилювання герба і нанесли на пам’ятний знак Конституції, встановлений на Говерлі, емблему ЄСМ. Пізніше правоохоронці встановили, що один зі зловмисників є українцем, ще два — громадяни Росії.

Непочутий Голодомор

Непочутий Голодомор

У суботу Генеральна Асамблея ООН, попри наполягання України, відмовилася внести до порядку ден­ного нинішньої сесії питання щодо визнання Голодомору 1932—33 років геноцидом українського народу. Про це сповістила російська інформаційна агенція РІА «Новості».

Вік — не завада

Вік — не завада

У Київському пологовому будинку №2 людей, мов бджіл. Хтось зустрічає матерів із новонародженими, хтось готується до пологів, а ще — журналісти. У неділю тут стався безпрецедентний випадок, який другий день поспіль не сходить із вуст лікарів: 57–річна жінка народила цілком здорову дитину. Досі жодна жінка в Україні не наважувалась народжувати в такому поважному віці. «До нас приходили народжувати жінки і в 47, і в 49 років, — розповіла «УМ» головний лікар пологового будинку №2 Тетяна Пехньо. — Найстаршій було 50». За словами медиків, ця сім’я понад усе хотіла дітей. Адже до сьогоднішнього дня родина терпіла самі лише втрати: свого часу у них загинула 20–річна донька, а згодом, на десяту добу після народження, померли близнюки.

До моря — через жезл

До моря — через жезл

Цього тижня кількість патрулів ДАІ на дорогах, що ведуть на південь, буде збільшена. За словами міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, працівникам дорожньо–патрульної служби допомагатимуть стежити за безпекою руху працівники інших підрозділів.

І мить таки спинилася

І мить таки спинилася

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Тянь–шаньський бурий ведмідь досягає ваги в три чверті тонни, а зріст його, якщо стане дибки, — три метри. Аби вбити людину, цій тварині достатньо 5—7 хвилин. Саме така доля спіткала 27–річного Дмитра З., який прийшов подивитися на звірів у клітках, але несподівано став їхнім сніданком. Точно не відомо, чому Дмитро заліз на чотириметрову огорожу навколо вольєра. Рятувальники припускають, що хотів сфотографуватися. А директор зоопарку Володимир Топчій вважає, що постраждалий був просто несповна розуму.

Не культ Яценюка

Не культ Яценюка

Галерею знакових персон, яких художник Анатоль Федірко вважає за потрібне внести до свого проекту «(Non) Cult», поповнив його земляк, нині Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк. Дитяча світлина Яценюка в компанії старшої сестри, подруги сестри зі своєю сестрою в оформленні, традиційному для Галичини, — у вигляді ікони з дашком та прив’язаної до неї ланцюгом кружки, постала вчора в ніші на фасаді чернівецького магазину «Букініст». Якраз під гіпсовим бюстом, так званим пам’ятником Юрію Андруховичу.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики