Зазіхнув на святе

02.07.2008

Першого заступника міністра юстиції, голову Української соціал–демократичної партії й члена БЮТ Євгена Корнійчука оголошено персоною «нон ґрата» в Росії. Міністерство закордонних справ Росії підтвердило, що Корнійчуку заборонено в’їжджати до РФ. Відповідна інформація надійшла у відповідь на запит посольства України, повідомила прес–служба УСДП.

Раніше представник російського МЗС Андрій Нестеренко сказав, що Корнійчука оголосять нев’їзним за його публічний виступ. Йдеться про заяву БЮТівця, в якій він допустив можливість оголошення персоною «нон ґрата» в Україні Володимира Путіна. Пан Євген вважає, що це буде адекватна реакція на слова екс–президента РФ, коли той піддав сумніву територіальну цільність нашої держави на закритому засіданні саміту НАТО в Бухаресті.

У коментарі агенції «Ліга–бізнес–інформ» Євген Корнійчук сказав, що заборона в’їзду в РФ — «уже не жарти». «Такі неконституційні кроки не сприяють взаєморозумінню між нашими державами. Таке рішення РФ є неадекватним, але я своєї думки не зміню», — підсумував Корнійчук.