Україністи мізкують

Україністи мізкують

25 червня 400 україністів зібралося в Українському домі на VII Міжнародний конгрес україністів, щоб обговорити нагальні проблеми суспільства, поділитися успіхами і розказати про плани на майбутнє. До участі в конгресі запрошувалися аспіранти, молоді вчені, професори, доктори наук гуманітарного напрямку. Було подано понад 600 заявок, та багатьом довелося відмовити через неспроможність Міністерства освіти вчасно виділити обіцяні кошти. «Вони заявили, що дадуть гроші 20 липня, а конгрес проходить сьогодні.

Українська муляє?

Українська муляє?

Індустріальний телевізійний комітет (ІТК), асоціація, до якої входять найбільші телеканали України, позивається в суді до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення за неправомірне з погляду ІТК підвищення квоти українського продукту на телебаченні з прописаних у законі 75% до не менш як 80% із 1 вересня 2009 року і не менше 85% із 1 вересня 2010 року. ІТК вважає, «що Національна рада не наділена повноваженнями визначати мовні питання, це прерогатива ВРУ», — йдеться в заяві комітету. Позов подано 10 червня, а розгляд справи призначено на 1 липня.

На Львівщині після бурі

На Львівщині після бурі

У Тернопільській і Львівській областях після понеділкового урагану досі залишаються без електропостачання 275 населених пунктів. Як повідомили у пресслужбі МНС, у Львівській області знеструмлено 238 населених пунктів, а в Тернопільській — 37. Що ж до ІваноФранківської, Чернівецької та Хмельницької областей, то тут електропостачання вже повністю відновлено.

Хрещатик «пахне смаленим»

Хрещатик «пахне смаленим»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Позавчора десь о пів на п’яту вечора з будинку, що на вулиці Хрещатик, 32 повалив густий дим. Як з’ясувалося згодом, пожежа виникла на першому поверсі триповерхової будівлі Головного управління містобудування, архітектури та дизайну КМДА. За лічені хвилини дим заполонив верхні поверхи й заблокував близько 150 працівників управління: вони не могли дістатись виходу через димову завісу та вогонь.

Дірявий «кенгурятник»

Дірявий «кенгурятник»

Спершу на місцевому автовокзалі знайшлася «нічийна» однорічна дівчинка, котру співчутлива жінка принесла на станцію швидкої допомоги. Водночас до міського управління міліції забрів п’яний як чіп тридцятип’ятирічний чоловік і повідомив про зникнення дитини такого ж віку. Як з’ясувалося, то був татусь згаданої дівчинки. До Кременчука він приїхав з одного з сіл Глобинського району, щоб скупитися. Прихопив із собою й маленьку донечку, яку носив у рюкзаку­«кенгурятнику». У місті зустрів знайомого — саме це стало приводом для пиятики. Після того вже не міг тримати рівноваги, тому неодноразово падав. Під час одного з таких падінь на східцях автовокзалу крихітка й випала з рюкзака, та горетатусь цього спочатку просто не помітив...

Переполох у Куликівці

Переполох у Куликівці

Жахлива подія розігралася 24 червня у райцентрі Куликівка на Чернігівщині. За повідомленням пресслужби обласного управління МНС, 47річний Володимир спочатку безрезультатно намагався підпалити власну оселю, а потім узяв дві мисливські рушниці, вийшов на вулицю і став із них стріляти. Перелякані сусіди викликали міліцію. Коли та прибула на місце пригоди, чоловік обстріляв міліцейську машину. Двоє правоохоронців отримали поранення, але, на щастя, незначні.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Підсічка тайванцям

Підсічка тайванцям

Про це заявив заступник очільника Міністерства сім’ї, молоді та спорту Ростислав Карандєєв. Як повідомив пан Карандєєв, Мінсім’ї 26 червня знову збере журі конкурсу на визначення нового підрядника з рекон­струкції НСК «Олімпійський», проведе повторне голосування і визначить переможця. А вже 27 червня українська сторона сподівається назвати компанію–підрядника на засіданні комісії УЄФА. Відтак Archasia Desigh Group LTD (Тайвань) позбулась права на продовження будівництва, котре так і не розпочалось.

Всі статті рубрики