З робочими місцями і дарунками

З робочими місцями і дарунками

Свою вчорашню поїздку в Шевченків край глава держави здійснив у рамках програми зі створення нових робочих місць. Автомобільний завод «Богдан» є великим роботодавцем у черкаському регіоні: нині на ньому вже працевлаштовано 1800 черкащан. А загалом тут буде створено 3500 робочих місць.

Летів ноутбук із дев’ятого поверху

Летів ноутбук із дев’ятого поверху

Столичних спритників, що налагодили роботу потужного конвертаційного центру, все ж таки вдалося затримати правоохоронцям у ході спільної спецоперації податкової міліції та СБУ. Як повідомляють у Головному управлінні податкової міліції ДПА України, це угруповання було створено спеціально для незаконної конвертації грошових коштів із подальшим їх виводом за кордон та допомагало підприємствам різних форм власності ухилятися від сплати податків до державної казни. За попередніми підрахунками, обіг коштів сягав п’яти мільярдів гривень за рік.

В «аську» стукає «Троян»

В «аську» стукає «Троян»

Принцип дії вірусу водночас і простий, і різноплановий. У списку контактів сервісу у вигляді нового «клієнта» ICQ System із номером 12111 з’являється «Троян». При активації вірус починає проводити операції з паролем користувача: або додає кілька символів, або навпаки прибирає, що створює перешкоди в роботі. За словами спеціалістів, упродовж останніх трьох днів «Троян» з’явився у списках 99 відсотків користувачів комунікативних сервісів ICQ та QIP, «осідаючи» в оф–лайн контактах.

«Дезертир» з минулого

«Дезертир» з минулого

Два тижні неподалік села Зарубинці Монастирищенського району на тамтешній водоймі Гірський Тікич стояли спеціальні крани, лебідки й тягачі. То представники київської молодіжної громадської організації «Червона Зірка» витягували з мулу танк, вага якого — 32 тонни. Подивитися на видовище зійшлися не тільки тутешні селяни, а й люди з навколишніх сіл. Ще б пак, адже Т34 «просидів» у Гірському Тікичі 64 роки.

Зілля з комірчини

Зілля з комірчини

Жителі великих міст по–праву вважають себе обділеними присадибними земельними ділянками, які для вирощування городини мають селяни. Тому нерідко беруться влаштовувати імпровізовані «городи» на балконах чи підвіконнях квартир багатоповерхівок. А ось мешканець Будьонівського району Донецька свою «грядку», навпаки, заховав подалі від сонячного світла та людських очей — до комірчини у двокімнатній квартирі. Маскувався він небезпідставно, адже на невеличкій плантації взявся вирощувати... коноплі.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Космічний американець під Севастополем

Космічний американець під Севастополем

Цього тижня в наші води зайшли не хто­небудь, а... космонавти. В порту Севастополя відпрацьовували екстрене приводнення майбутні мешканці Міжнародної космічної станції (МКС), астронавтка американської НАСА Шеннон Вокер та шостий за рахунком у світі космічний турист — американський мільйонер Річард Герріот. До МКС Герріот вирушить 12 жовтня цього року на російському космічному кораблі «Союз ТМА13», разом з 18м екіпажем МКС, а повернеться у квітні 2009 року на «СоюзіТМА12». Відтак тренується американець у російському Зоряному містечку, Центрі підготовки космонавтів імені Юрія Гагаріна.

Скажена громовиця

Скажена громовиця

Учора по обіді в райцентрі Білогірськ, що в Криму, блискавка влучила в автобусну зупинку, під дахом якої люди ховалися від зливи. Як на лихо, на зупинці знайшли сховок, за даними кримського Управління МНС, від 17 до 31 особи. Трагедії посприяло дерево, яке росло поруч, усього за кілька метрів: блискавка влучила в це дерево, і електричний розряд швидко перекинувся на металевий дах зупинки. Саме це і спричинило таку кількість жертв — дванадцятеро людей потрапили до лікарні. Серед них — 12–річна дівчинка.

Всі статті рубрики