І погруддя на батьківщині...

І погруддя на батьківщині...

Позавчора чотириметрова бронзова скульптура революціонера Че Гевари була доставлена з аргентинської столиці Буенос­Айрес у його рідне місто Росаріо. Це другий у світі пам’ятник Че Геварі — кумиру молоді від 60х років і до сьогодні (перший було встановлено в Болівії, в селищі Ла Ігера, поблизу якого було вбито революціонера). Портрет Че для аргентинського пам’ятника взято з найвідомішого його знімка, зробленого кубинцем Альберто Діасом Гутерр’єсом у 1960 році.

Світ пам’ятає. Канада визнає

Світ пам’ятає. Канада визнає

Нижня палата парламенту Канади 28 травня, в заключний день перебування в країні Президента України Віктора Ющенка, ухвалила заяву про визнання Голодомору 1932—33 років геноцидом проти українського народу.

Яйця в боротьбі за ідею

Яйця в боротьбі за ідею

Учора в Сімферополі активісти Української народної партії, Конгресу українських націоналістів, НРУ та «Просвіти» організували пікет у рамках кампанії «НАТО — Так!», що вже пройшла в Одесі, Херсоні та Миколаєві. Всупереч їм власний пікет організували активісти Компартії, партії «Союз» і Російської громади Криму. І, схоже, також із просвітницькою метою, адже прихопили з собою транспаранти з написами «НАТО — війна проти слов’ян!», «У НАТО — ніколи!», «НАТО — ні!». Загалом, як передає УНІАН, противників і прихильників євроатлантичного курсу України зібралося разом близько двох сотень чоловік. А сотня правоохоронців, яка підтримувала порядок під час пікету, виявилась чи не єдиним бар’єром між «різновекторними» пікетувальниками.

Чорнофлотці відлякують туриста

Чорнофлотці відлякують туриста

Так вважають у Міністерстві культури та туризму України. «Грізні військові кораблі та субмарини, які заполонили кримські бухти, відлякують європейців, котрі не звикли до таких мілітаристських пейзажів, тим більше на відпочинку», — цитує заступника міністра Юрія Зубка інформаційна агенція «Новий регіон».

За Родіну! За Сєвастополь!

За Родіну! За Сєвастополь!

Мерія Москви запропонувала «Нєзавісімой газєтє» виїхати з приміщення, яке видання орендує з дня свого заснування, тобто з 1990 року. Про це написала російська газета «Вєдомості». Чиновники департаменту майна надіслали в редакцію припис виселитися впродовж місяця у зв’язку з майбутньою рекон­струкцією будівлі та закінченням договору про оренду приміщення.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики