Комфорт «91–го»

Комфорт «91–го»

До Львова прибув потяг із 16 новими вагонами вітчизняного виробництва. За кожного з них «Укрзалізниця» сплатила понад мільйон доларів. «Нові вагони суттєво відрізняються від тих, до яких звикли наші пасажири. Кожен розрахований на 40 купейних місць і обладнаний окремим звукопостачанням та вакуумними туалетами. У купе є кондиціонери, спеціальні електронні табло, на яких висвітлюються календарні дані, інформація про температуру в салоні та блокування дверей, розетка на 220 вольт», — розповіла кореспонденту «УМ» начальник прес–служби Львівської залізниці Ліля Криницька. \

Пам’ятник поза законом

Пам’ятник поза законом

Багатостраждальний меморіальний камінь, споруджений у Молодіжному парку Харкова на честь 50–річчя УПА, від позавчора стоїть там незаконно. Депутати міськради відмінили постанову від 30 вересня 1992 року, якою тодішня міськрада зобов’язала Управління архітектури у п’ятиденний термін узгодити проект та місце розташування пам’ятного знака Українській Повстанській армії. Із незрозумілих причин ухвалена постанова шістнадцятирічної давнини формально і досі була не виконана, хоча сам пам’ятник, завдяки ентузіазму місцевої патріотично налаштованої громадськості, у парку таки з’явився.

Форс–мажор чи технічна несправність?

Форс–мажор чи технічна несправність?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Триває розслідування трагедії, яка сталася 27 вересня над Чорним морем, коли вертоліт Мі–8 Держприкордонслужби впав у море, забравши життя 13 людей. Міністр із надзвичайних ситуацій Володимир Шандра озвучив дві версії, які зараз розглядає комісія з розслідування інциденту.

Нездорове оздоровлення

Нездорове оздоровлення

Голова Донецької облради Анатолій Близнюк нещодавно зробив для себе неабияке «відкриття»: ближче знайомство з умовами перебування дітей в тутешніх дитячих оздоровчих таборах настільки вразило керівника області, що він порівняв ці заклади із... в’язницями. «Сьогодні у половині з 22 установ діти утримуються в антисанітарних умовах. У більшості випадків санаторії, де повинні оздоровлюватися дітлахи, нагадують тюрми», — зазначив Анатолій Близнюк на недавній нараді у Святогірську, де в лісовій зоні сконцентровано більшість оздоровчих закладів області.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

По кому б’є «Барабан»

По кому б’є «Барабан»

«Дитячий ринок» торгового центру «Барабашове» (у народі просто «Барабан») спалахнув, немов свічка. Синтетичні іграшки, поліетиленове накриття і пластикові перегородки займалися так швидко, що десятьом підрозділам Управління МНС вдалося приборкати вогняну стихію лише через три години. І це тоді, коли лив дощ. Задля безпеки людей довелося навіть відключити місцеву електричну підстанцію, внаслідок чого зупинився рух потягів Салтівської лінії метрополітену та наземного електротранспорту. І все це сталося у вечірню годину пік, коли харків’яни їхали з роботи.

Не кожен бачить, як сирота плаче

Не кожен бачить, як сирота плаче

Серед заходів робочої поїздки глави держави до Донецька було заплановано і знайомство з ходом будівництва стадіону «Шахтар», одного з майданчиків Євро–2012. І неспроста. Бо хоча на тлі інших міст фахівці вважають шахтарську столицю поки найбільш підготовленою у цьому плані, про відповідність вимогам УЕФА поки говорити не доводиться. Це добре розуміють і в самому Донецьку і тому на недавній нараді за участю перших керівників області тут досить критично оцінили реальний стан справ.

Моя єдина Україна

Моя єдина Україна

Четверте зібрання Всеукраїнського турніру юних журналістів уже традиційно відбулося в сумській гімназії №1. Інтелектуальні бої шістнадцяти команд із різних куточків держави були непростими. Тож навіть напружене визначення переможців командної гри не зіпсувало настрою.

Всі статті рубрики