Нові багнети в полку Залізних Мамаїв

Нові багнети в полку Залізних Мамаїв

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Дійство видалося урочистим і серйозним, хоча ця премія — народний варіант існуючої державної Шевченківської премії, найбільш престижної творчої відзнаки в галузях літератури і мистецтва, публіцистики і журналістики. Лауреатів, що притискали до грудей статуетку Залізного Мамая, проводжали з постаменту потрійним «Слава!». Олексій Яриш, балетмейстер вистави «Берестечко», зазначив, що така подвійна нагорода — від державного комітету і народу — накладає ще більшу відповідальність на її авторів і необхідність виправдати довіру глядачів. Ігор Павлюк читав вірші, Отковичі розповідали про своє дослідження і реконструкторську роботу, дякували Софії Київській за висунення на здобуття премії. Юрко Зелений, який отримав Залізного Мамая, аби передати його Олегу Скрипці, нагадав, що останній свого часу відмовився від звання заслуженого артиста саме через чиновницький механізм присудження звання, але з радістю прийняв звістку про вручення Залізного Мамая і з гордістю її отримує.

«Розмір не відіграє ролі»

«Розмір не відіграє ролі»

«П’ятнадцятого травня в далеких джунглях Нул, від скуки помираючи, він до озера звернув. Купаючись в його воді холодній, слоник Хортон дивний звук почув». Саме так починається казка англійця Теодора Сьюс Гейзеля «Horton Hears a Who» (у моєму перекладі — «Хортон чує мікросвіт»). З 13 березня в усіх кінотеатрах України глядачі мають нагоду переглянути анімацію «Хортон», зняту за однойменною книгою режисерами Джиммі Хейвардом і Стівом Мартіном на студії «Блу скай». До «Хортона» вони прославилися «Льодовиковим періодом». Цікавий факт: слоника Хортона озвучує діджей Паша (Павло Шилько), а його мікроскопічного друга мера країни Хтоська з порошини — кавеенщик «95 кварталу» Володимир Зеленський. Навіщо герой діджея Паші носився з конюшиною по всіх джунглях і мало не віддав за неї життя, і чи такий самий дотепний мер, як і його озвучувач, можна дізнатися хоч сьогодні.

Мейнстрім у стилі джаз

Мейнстрім у стилі джаз

Харків вже за тиждень стане джазовою Меккою. Про це говорить усе — ціна квитків на майбутні концерти та швидкість, з якою вони розкуповуються, кількість акредитованих журналістів та число заброньованих місць у готелях і, зрештою, довгий список титулованих зірок, які погодилися стати учасниками ІІ Міжнародного фестивалю Кharkiv za jaz fest. Те, про що навіть боялися мріяти численні шанувальники джазової музики пострадянського простору, нарешті сталося. До Харкова збирається сам Рон Картер — володар рекордної дискографії у 2500 альбомів та багатьох престижних музичних премій, серед яких — дві «Гремі». Уже півстоліття він залишається одним із найбільш затребуваних басистів світу і був удостоєний таких високих нагород: «Найбільш впливовий басист» (Національна академія звукозапису, США), «Джазовий басист року», «Кращий басист десятиліття». Цікаво те, що Рон Картер за довгу зіркову кар’єру ще жодного разу не виступав ні в Україні, ні в Росії. Тобто промоутерам Харківського театрального центру, які вже два роки поспіль організовують у місті джазові фестивалі міжнародного рівня, вдалося практично неможливе.

Кращі за Голлівуд

Кращі за Голлівуд

Ініціатором і засновником цього фестивалю став Київський національний університет культури і мистецтв. Конкурсна програма створена для кожного напряму: «дизайн одягу» (конкурсанти представлятимуть роботи на Конкурс одного плаття та Конкурс колекцій), «дизайн середовища» (змагаються проекти житлових, громадських приміщень, ландшафтного дизайну), «графічний дизайн та реклама» (представляють дизайн–розробки упаковки, плакату, фірмового стилю, WEB–дизайну та анімації).

Всі статті рубрики