Як починалася педагогічна поема

Як починалася педагогічна поема

Видатному педагогу та письменнику Антону Макаренку в березні виповнюється 120 років. Старше покоління напевне пам’ятає його «Педагогічну поему», що свого часу була надзвичайно популярною книгою. Молодші пригадають прообраз директора у не менш відомому колись фільмі «Республіка ШКІД»... А наскільки важлива для нас, сьогоднішніх, його педагогічна спадщина?

Будинок народився у сорочці

Будинок народився у сорочці

Той день для мешканців будинку №49, що по вулиці Лесі Українки в Луцьку, міг стати справді чорним. В обідню пору в під’їзді будинку почувся різкий запах газу. Працівники аварійної служби «Волиньгазу», що оперативно прибула на цей виклик, були шоковані: в одній із квартир господар сплутав газову трубу з... водопровідною і відрізав її «болгаркою», завбачливо перекривши... воду по «стояку».

Даєш сільську автономію!

Даєш сільську автономію!

Корені конфлікту, що виник між сільською громадою Боричівки та Теребовлянською райрадою, тягнуться ще з 60–х років минулого століття. Саме тоді було розформовано сільраду цього приміського населеного пункту, а його приєднано до міста Теребовлі. Поки існували Союз і відповідна система, особливого дискомфорту від цього селяни не відчували, а от після здобуття Україною незалежності все почало змінюватися. Теребовлянська міськрада, постійно відчуваючи брак коштів, почала все більше забувати про свою частинку у вигляді колишнього окремого села. Відтак воно, переставши офіційно бути селом, але так і не ставши реально міською територією, дедалі більше занепадало.

Всі статті рубрики