НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На кому поставили «великий красивий хрест»?

На кому поставили «великий красивий хрест»?

«І що вони там стільки часу роблять? — Мабуть, допомагають Яценюкові хреста витесувати». Так жартували вчора в кулуарах знуджені нардепи, поки їхні лідери вкотре засідали в кабінеті Голови Верховної Ради. Напередодні, у вівторок, Яценюк уже не вперше наголосив на тому, що «ця ніч — остання». Тобто або до ранку середи керівники фракцій досягають компромісу й узгоджують такий проект постанови, який розблокує ВР, або «поставимо іншу крапку — що парламент не буде працювати у цій формації, і тоді настають зовсім інші обставини». «Працюємо — працюємо, не працюємо — так і буде. Поставимо великий красивий хрест», — наголосив спікер, звертаючись до присутніх у залі депутатів не зі свого місця в президії, а з трибуни.

Ваш газ ще не погас

Ваш газ ще не погас

«То він буде чи ні?!» — кабмінівські журналісти, наступаючи один одному на ноги у виборі кращого ракурсу, вже добрих сорок хвилин чекали під дверима міністра палива та енергетики Юрія Продана або хоча б когось із його підлеглих. У хитросплетінні «таємниць газового двору» кожне нове слово з уст компетентного співрозмовника — на вагу золота, а навіть красномовна пауза породжує нові акценти. Проте час спливав, але ніхто із паливного відомства не мав наміру нічого коментувати. «Тимошенко вже в залі!..» — зловісний шепіт працівника служби протоколу прозвучав сюрпризом навіть для урядовців, які не встигли зайняти свої місця. Хоча новий склад Кабміну працює вже понад три місяці, місцеві старожили не можуть звикнути, що Юлія Володимирівна запізнюється не на десять хвилин, як Віктор Янукович, а всього лише на три–чотири. У залі засідань Прем’єр в елегантній коричневій сукні, із здоровим рум’янцем на обличчі та іншими ознаками успішного видужання покірно стояла біля столу і чекала, поки її підлеглі та преса займуть свої місця.

Новачки на порозі

Новачки на порозі

Те, на що так довго сподівалися опозиційні депутати Київради, може статися вже сьогодні. На 6 березня заплановано засідання Центральної виборчої комісії, в порядку денному якого — питання про реєстрацію нових депутатів Київської міської ради замість тих, повноваження яких були достроково припинені рішенням ради Блоку Тимошенко. Іншими словами — довгоочікувана чистка лав на підставі закону про імперативний мандат.

Всі статті рубрики