По «черв’яку» на користувача

По «черв’яку» на користувача

Згідно з даними аналітичного звіту австралійської компанії РС Tools, яка займається виготовленням антивірусного забезпечення, лідером «чорного списку» «виробників» комп’ютерної зарази у світі цьогоріч стала Росія, випередивши Китай і США. Таким чином, наша сусідка отримала статус найбільшого світового генератора шкідливого програмного забезпечення, виробляючи близько 28 відсотків усіх світових вірусів.

Доповідаю: Ющенко дзвонив Тимошенко

Доповідаю: Ющенко дзвонив Тимошенко

Про те, що під час перегонів–2004 тоді ще кандидата у Президенти Віктора Ющенка прослуховували спецслужб, й навіть стежили за його пересуванням, було відомо й раніше. Згадаємо хоча б випадок у Криму, коли тодішній керівник охорони Віктора Ющенка Євген Червоненко затримав міліціонера, який спостерігав за кандидатом і мав при собі чимало цікавої аудіо– та відеотехніки. Відтоді минуло більше трьох років, чимало обставин забулося, але окремі факти мають шанси дійти до суду. Днями Головне слідче управління ГПУ завершило розслідування справи про незаконну «прослушку» відомих політиків у 2004 році, організацію якої інкримінують окремим співробітникам МВС.

Талон — це сила!

Талон — це сила!

З понеділка найбільша в Україні нафтовидобувна компанія «Укрнафта» тимчасово призупиняє поставки бензину у свою мережу автозаправних станцій, яка нараховує 563 АЗС майже в усіх регіонах України. До такого кроку товариство змушує чинне законодавство України, зокрема Закон «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти». Адже через брак власних переробних потужностей та заборону законом спрямовувати видобуту нафту на давальницьких умовах для переробки, товариство продає всю видобуту нафту на комерційних аукціонах. Найбільше від таких кроків постраждали майже 7 тисяч працівників автозаправок. «Ми докладемо усіх зусиль, щоб максимально забезпечити їхній соціальний захист, згідно із чинним законодавством та Колективним договором компанії», — запевнили «УМ» у прес–службі «Укрнафти».

Хай люди самі скажуть

Хай люди самі скажуть

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Про ініціативу проведення всеукраїнського референдуму заявив учора голова правління Тендерної палати України Володимир Лаба. «Ми розпочинаємо збір підписів і звертаємось до всіх громадських організацій, які проти розбазарювання державних коштів, із проханням підтримати нас», — зазначив він на прес–конференції. На всенародне опитування, за його словами, пропонується винести три питання: чи конструктивним є діючий закон про держзакупівлі, чи є необхідність у громадському контролі за цією сферою і чи потрібна кримінальна відповідальність за порушення при проведенні держзакупівель.

Комфорт для звіра

Комфорт для звіра

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У Київському зоопарку розпочинаються великі зміни. Протягом цього року звідси мають забрати розважальні атракціони та заклади харчування, оскільки, згідно з європейськими стандартами, їх наявність недоречна на території звіринця. «Дикі тварини не можуть спокійно жити під шалену музику. Найбільше мене здивувало те, що особливо шумні атракціони розташовані біля вольєра лева», — розповіла під час прес–конференції заступник міського голови столиці Ірена Кільчицька.

Ширше коло!

Ширше коло!

Про намір побити національний рекорд у розмірах млинця, який дотепер становив 150 метрів у діаметрі і був занесений у Книгу рекордів України, повідомила начальник управління культури Вінницького міськ­виконкому Ірина Френкель. Одна з фірм, що спеціалізується на кулінарних виробах, взялася за підтримки спонсорів випекти млинець завдовжки п’ятсот метрів, перевершивши попереднє досягнення більш, ніж утричі.

Нічні екскурсії на цвинтар

Нічні екскурсії на цвинтар

Кременецьким райвідділом внутрішніх справ у Тернопільській області порушено кримінальну справу проти групи молодиків, які планомірно обкрадали надмогильні пам’ятники на кількох кладовищах райцентру та приміських сіл. Нині задокументовано чотирнадцять епізодів злочинної діяльності чотирьох хлопців віком від 17 до 19 років.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Право насидженого місця

Право насидженого місця

Про те, як саме і в яких гуртожитках дозволити приватизацію кімнат, на розгляд комітету подано було аж чотири законопроекти. За першим із них, прийнятим за основу, приватизувати кімнати зможуть люди, які понад п’ять років мешкають у робочих і малосімейних гуртожитках, не мають власного житла і не можуть його купити або побудувати, повідомляє УНІАН.

Всі статті рубрики