У Львові відкриють центр масової вакцинації населення від коронавірусу

10:14, 27.05.2021
У Львові відкриють центр масової вакцинації населення від коронавірусу

Львів стане піонером у започаткуванні центрів масової вакцинації

Перший в Україні центр масової вакцинації населення від коронавірусу відкриють у Львові 29 травня.

 

Як інформує УМ, про це у Facebook повідомив голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький.

 

Центр облаштують на базі стадіону «Арена Львів». Мешканці області, які зареєструвалися через додаток «Дія» зможуть отримати щеплення.

 

«З огляду на чинні нормативно-правові документи ЦВН є тимчасовими пунктами щеплень з можливістю зберігати вакцини впродовж двадцяти чотирьох годин», — пояснив голова ОДА.

 

До складу центрів входитимуть керівник, лікарі, вакцинатори, реєстратори, відповідальна особа зони медичного спостереження, відповідальна особа за дотримання протиепідемічних заходів, бригада екстреної (швидкої) медичної допомоги, а також медичний персонал та експерти для роз’яснювальної роботи.

 

«Такі центри матимуть усе належне обладнання потенційних місць для проведення щеплень та дотримання усіх встановлених заходів для запобігання поширенню COVID-19, зокрема, носіння масок, дотримання фізичної та соціальної дистанції, використання дезінфікуючих засобів для рук тощо», — зазначив Козицький.

 

Нагадаємо, що в Україні на кінець травня зробили понад мільйон щеплень, 100 тисяч осіб отримали дві дози вакцини.

Новопризначений міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшкозаявив, що за це літо планує добитися вакцинації 5 млн українців двома дозами (повністю вакцинувати від коронавірусу) або ж зробити 10 млн щеплень