Коронавірус: в Україні виявлено рекордні 750 випадків на добу

10:49, 13.06.2020
Коронавірус: в Україні виявлено рекордні 750 випадків на добу

Українці перестали носити маски у громадських місцях і активно проводять дозвілля у червні.

Вражаючий антирекорд: 753 випадки зараження коронавірусом зафіксовано лабораторними центрами МОЗ в Україні за минулу добу, 12 червня. Померли за добу 10 пацієнтів, одужали – 409.

 

Як інформує «УМ», про це повідомляє Рада нацбезпеки і оборони в суботу.

 

Найбільше випадків 12 червня зафіксовано на Львівщині – 132. На Закарпатті виявили 77 випадків, у Києві – 72.

 

Всього з початку епідемії в Україні захворіли 30 507 людей, померли – 880, одужали – 13 976. Продовжують хворіти 15 650 людей.

 

Усього в Україні за час епідемії дослідили 479 111 зразків методом ПЛР та 75 928 зразків — методом ІФА.

 

Перед цим дві доби в Україні фіксували зростання кількості інфікованих: більше 680 нових випадків захворювання на COVID-19, у той час як раніше статистика трималася в межах 300-500.

 

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив цю ситуацію "усуненням черги" з тест-зразків. За його словами, в Україні досі триває перша хвиля захворюваності на коронавірус. Про другу хвилю зараз говорити зарано лише за результатами двох-трьох днів.

 

«Ми будемо оцінювати це в динаміці. Як мінімум, треба почекати сім днів, щоб побачити зростання і побачити інкубаційний період. Інкубаційний період — ми говоримо про 14 днів, але 80% всіх випадків хвороби виникає на 5-7 день після контакту», — сказав Ляшко.

 

У свою чергу міністр МОЗ Максим Степанов пояснив: "Те, що ми перестали дотримуватися тих правил, які встановлені в країні, які рекомендує МОЗ – ми бачимо ті цифри, які кожного дня я безпосередньо озвучую. І це головна причина. Так, ми збільшуємо кількість тестувань. Але є ще інші речі, які прямо вказують на поширення коронавірусної хвороби".Президент Володимир Зеленський закликав уряд терміново встановити причини зростання захворюваності на коронавірус в Україні і тільки після цього вирішувати, чи посилювати карантин.

 

Як повідомляла «УМ», коронавірус виявлено у дружини президента Олени Зеленської.

 

Через це глава держави перейшов на особливий графік роботи, хоча перед тим навіть порушив карантин у кав’ярні Хмельницького, а також охоче зустрічався і фотографувався з робочими колективами на підприємствах Хмельниччини і Чернігівщини.