Епіфаній і посол Литви передали медикам 13 тисяч захисних щитків

22:00, 20.05.2020
Епіфаній і посол Литви передали медикам 13 тисяч захисних щитків

Партію захисних щитків медикам передали Православна церква України спільно із посольством Литви в Україні. (Фото з ФБ-сторінки Епіфанія)

Щонайменше 13 тисяч захисних щитків для медиків надійдуть в опорні українські регіональні лікарні найближчим часом.

 

Як повідомляє «Україна молода», цю велику партію захисних щитків передали Православна церква України спільно із посольством Литви в Україні.

 

Зокрема, предстоятель ПЦУ, митрополит Епіфаній наголосив: «Лікарі продовжують перебувати на варті нашого здоров’я, проте на передовій у боротьбі з вірусом, на жаль, досі бракує засобів захисту. Хоч карантин послаблюється, не забуваймо про те, що медики ризикують здоров’ям, своїм і своїх близьких, щоби рятувати життя».

 

Митрополит подякував усім, хто долучився до цієї справи, яка дозволить захистити наших лікарів. Епіфаній зазначив, що вже видно певні позитивні сигнали того, що карантин послаблюється, але надалі – все залежить зокрема і від нас.

 

«Якщо будемо свідомими, мудрими і відповідальними, як і були весь час обмежень, адже Церква закликала своїх вірних дотримуватись карантинних вимог, то завдяки спільним зусиллям ми обов’язково вийдемо з цієї кризової ситуації. Тому, найперше, бажаю всім міцного здоров’я, а також, щоби Господь допомагав, укріпляв наші і фізичні, і духовні сили, аби ми творили добрі справи заради наших ближніх і на славу Божу!», - додав предстоятель ПЦУ.

 

Епіфаній також нагадав, що через загрозу коронавірусу тисячі волонтерів оперативно консолідували суспільство, підтримуючи старших людей, недужих, а також лікарів, які опинилися на передовій у протидії небезпечній хворобі.

 

Митрополит додав: «І Православна Церква України, яка завжди була, є і буде зі своїм народом, також активно долучилася до різноманітних проектів і започаткувала власні ініціативи у боротьбі з коронавірусом. Адже це наш обов’язок – творити добрі справи, допомагати тим, хто потребує нашої уваги і підтримки».

 

Як повідомляла «УМ», місяць тому Православна церква України на чолі з предстоятелем Епіфанієм витратила на благодійність кошти, пожертвувані їй на оплату чартерного рейсу для доставки Благодатного вогню з Єрусалиму.

 

Тим не менше, Благодатний вогонь доставили для ПЦУ безкоштовно у світлу неділю Воскресіння Христового, 19 квітня.

 

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній вірить в те, що з часом всі православні об’єднаються в автокефальній помісній церкві України, а Києво-Печерська і Почаївська лаври будуть в ПЦУ.