На консульському обліку в Італії перебуває майже 4 тис. українців: хворих на коронавірус не виявлено

14:00, 25.02.2020
На консульському обліку в Італії перебуває майже 4 тис. українців: хворих на коронавірус не виявлено

На консульському обліку Посольства України в Італії перебуває 3796 осіб. Станом на 24 лютого, жодна з них не зверталася за консульською допомогою через виникнення респіраторних захворювань. Серед осіб, у яких в Італії тести показали позитивний результат на коронавірус - громадян України немає.

 

Про це у відповідь на інформаційний запит УНН повідомили у Посольстві України в Італії.

 

"На консульському обліку у консульському відділі Посольства України в Італії перебуває 3796 осіб", - повідомили у посольстві.

 

За інформацією дипломатів, станом на кінець дня 24 лютого, "звернень громадян України до консульських установ за допомогою через виникнення респіраторних захворювань не було".

 

"Серед осіб, у яких в Італії тести показали позитивний результат на коронавірус - громадян України немає", - зазначили у відповідь на запит УНН.

 

Нагадаємо, за останні кілька тижнів в Італії стрімко збільшилась кількість підтверджених випадків захворювання новою коронавірусною інфекцією COVID-19. Станом на вівторок, у країні було зареєстровано понад 220 випадків зараження, з яких 7 – з летальними наслідками.

 

У зв’язку з загостренням епідемічної ситуації, пов’язаної з поширенням у північних регіонах Італії захворювання, викликаного новим типом коронавірусу, Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до уражених провінцій італійських регіонів, де є найбільший ризик зараження.

 

Також українські прикордонники посилять перевірку на кордоні зі Словаччиною, Румунією та Польщею.