Уляна Супрун виступила за легалізацію медичної марихуани в Україні

19:51, 31.01.2019
Уляна Супрун виступила за легалізацію медичної марихуани в Україні

Уляна Супрун - за медичне використання марихуани (фото: facebook.com)

У середу, 30 січня, у Верховній Раді зареєстрували петицію з вимогою внести зміни до законодавства, щоб канабіс можна було використовувати у медичних та наукових цілях. Про це повідомила очільниця Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун.
 
За її словами, науковці та лікарі світу стверджують, що таке використання є виправданим.
 
Уляна Супрун зазначила, що темою застосування наркотичних речовин в медичних цілях часто маніпулюють. Водночас, за її словами, доведено, що медичний канабіс допомагає полегшити страждання пацієнтів та нормалізувати самопочуття при низці тяжких захворювань і станів.
 
"Тому використовувати його в медицині, звісно з певними застереженнями, - нормальна світова практика", - написала Супрун у Фейсбуку.
 
Вона нагадала, що в Україні повністю заборонено використання медичного канабісу в лікувальних та наукових цілях.
 
"Хоча застосування таких препаратів допомогло б майже двом мільйонам громадян, які страждають від хронічного болю та інших розладів... Доступ пацієнтів до препаратів на основі канабісу - це реалізація їхнього права на медичну допомогу. Важливо підтримати легалізацію застосування медичного канабісу в наукових цілях та медицині", - наголосила очільниця МОЗу.
 
Вона також пояснила, що медичний канабіс застосовують при таких захворюваннях як хвороба Альцгеймера, ракові захворювання, хронічний біль, синдром подразненого кишківника, в тому числі хвороба Крона та виразковий коліт, множинний склероз, епілепсія.
 
Як повідомляла "УМ", у США лікар прописав 4-річному хлопчику марихуану "для контролю гніву".