Вино і шоколад у невеликих обсягах подовжують життя - вчені

11:22, 21.09.2018
Вино і шоколад у невеликих обсягах подовжують життя - вчені

Помірне вживання чорного шоколаду знижує ризик серцевої недостатності на 13%. Що ж стосується алкоголю, то тут важливо знати міру (фото: Chocolatery.net)

Дослідники з Університету Варшави порадували відкриттям: всім, хто бажає пожити довше, не варто відмовляти собі в задоволенні випити вина і поїсти шоколаду.
 
Дослідження показало, що люди, які дотримуються протизапальної дієти з фруктів, овочів, чаю, кави і невеликих обсягів вина і шоколаду, на 18% рідше йдуть з життя завчасно, пише The Independent.
 
Польські дослідники спостерігали за смаковими уподобаннями 68 тисяч шведських чоловіків і жінок протягом 16 років. 
 
Виявилося, що прихильники вищезазначеного раціону на 13% рідше вмирають від раку і на 20% рідше від серцево-судинних хвороб.
 
Раніше інша група вчених з'ясувала, що помірне вживання чорного шоколаду знижує ризик серцевої недостатності на 13%. 
 
Що ж стосується алкоголю, то тут важливо знати міру. Зокрема, американські вчені рекомендують вживати не більше одного келиха вина в день для того, щоб зберегти серце здоровим.
 
Раніше вчені з США відкрили властивість чорносливу зміцнювати кістки.