Ректора Одеського медуніверситету відсторонили через корупцію

16:43, 24.04.2018
Ректора Одеського медуніверситету відсторонили через корупцію

Валерій Запорожан відсторонений від посади ректора ОНМУ (Думская)

Міністерство охорони здоров’я повідомило про відсторонення з посади ректора Одеського медичного університету Валерія Запорожана через підозри в корупції.

"З 23 квітня Валерія Запорожана відсторонено від виконання службових обов’язків ректора Одеського національного медичного університету. Відповідний наказ підписали у МОЗ. Підстава – складений співробітниками Національної поліції України протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, стосовно Запорожана В.М.", - ідеться в повідомленні МОЗ.

У повідомленні наголошується, що особа, яку підозрюють в корупції, "може бути відсторонена від виконання службових повноважень за рішенням керівника органу (установи, підприємства, організації), в якому вона працює, до закінчення розгляду справи судом".

"До завершення розгляду справи судом обов’язки ректора Одеського національного медичного університету виконуватиме Марічереда В.Г., проректор з науково-педагогічної роботи (з міжнародних зв’язків) цього ж закладу вищої освіти", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, комісія МОЗ усунула від управління Київським медуніверситетом Катерину Амосову після зриву тестування для студентів-стоматологів "Крок".