Фотофакт: ракетою Storm Shadow знищено передовий командний пункт росармії у Маріуполі

10:37, 21.05.2023
Фотофакт: ракетою Storm Shadow знищено передовий командний пункт росармії у Маріуполі

Будівля командного пункту росіян після удару. (Фото: Телеграм STERNENKO)

У суботу 20 травня та неділю 21 травня в мережі з'явилися супутникові знімки, що показують наслідки "бавовни" у Маріуполі 19 травня. Уражено передовий командний пункт російської армії на території маріупольського аеропорту.

 

Як інформує УМ, знімки 21 травня опублікували громадський активіст Сергій Стерненко  у Телеграм та журналіст Роман Бочкала у Телеграм.

 

 Тим часом росіяни заявляють про "перехоплення" 12 крилатих ракет "Storm Shadow" та снарядів HIMARS.

 

"Один із учорашніх ракетних ударів у тимчасово окупованому Маріуполі прийшовся по будівлі командного пункту аеропорту. На гуглкарті ця будівля до удару. Наступний супутниковий знімок після. Думаю, будуть ще погані для росіян новини з Маріуполя", – зазначив Стерненко.

 

Деталей щодо результатів удару додав Бочкала.

 

"ПВО Маріуполя пєрєхватіла ракети", - говорили вони…На супутникових знімках SkyWatch видно пошкодження від ракетного удару. Крилата ракета Storm Shadow вразила передовий командний пункт російської армії на території 2323-го радіотехнічного батальйону", – зазначив журналіст.

 

Тим часом у російському міноборони вранці 20 травня заявила, що "засоби ППО перехопили керовану авіабомбу США GBU-3212, а також 12 крилатих ракет великої дальності "Storm Shadow" та реактивних снарядів HIMARS".

 

Нагадаємо, 19 травня біля окупованого Маріуполя сталася потужна "бавовна". Прильоти зафіксовано у районі аеропорту. Російські пропагандисти одразу заявили про "роботу ППО".

 

Водночас один з російських "воєнкорів" написав про приліт 4-х ракет у район аеропорта, при цьому він переконував, що "постраждалих немає.

 

Натомість радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко констатував, що унаслідок "бавовни" 19 травня  у районі  Маріуполя 24 окупанта вбито. 37 отримали різного ступнею поранення, більшість – важкі. Знищено також значну кількість бронеавтомобілів "Тигр та гусеничної техніки.

 

Як повідомляла УМ, через рік після наказу про вихід з «Азовсталі» Маріупольського гарнізону, 20 травня, в Києві організовують ходу небайдужих.