Посол Франції Етьєн де Понсен вшанував пам'ять жертв теракту в Умані

15:37, 02.05.2023
Посол Франції Етьєн де Понсен вшанував пам'ять жертв теракту в Умані

Посол Франції Етьєн де Понсен побачив місце трагедії в Умані, де внаслідок російського теракту загинули люди (twitter.com/EdePoncins)

Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен відвідав місце трагедії в Умані та вшанував пам’ять цивільних українців, які загинули у багатоповерхівці внаслідок ракетного удару РФ 28 квітня. 

 

Як інформує Україна молода, про поїздку посол розповів в офіційному Twitter, додавши фото і відеокоментар. 

 

«28 квітня о 4:07 російська ракета поцілила у житловий будинок в Умані. 23 людей, які тоді спали, і серед яких 6 дітей, загинули,– написав Етьєн де Понсен. 

 

Я приїхав, щоби висловити співчуття меру міста, пані Плетковій, та усім мешканцям міста. Також я приїхав для того, щоби нагадати, що ракетні удари по цивільних будинках – це воєнний злочин. Наша міністерка закордонних справ Катрін Колонна неодноразово наголошувала на цьому, і я нагадаю ще раз», – зазначив посол. 

 

Нагадаємо, на додачу до 23 загиблих в Умані, у Дніпрі  внаслідок російського обстрілу 28 квітня загинули жінка і трирічна дитина. Також внаслідок падіння уламків ракети на будинок отримала поранення одна дитина в Українці  на Київщині.

 

Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський після нічної атаки РФ закликав посилити глобальні санкціі  проти Росії. 


Глава МЗС Дмитро Кулеба назвав ці ракетні удари Росії ще одним доказом необхідності озброїти Україну F-16.