Україна відзначає День добровольця, фото

10:07, 14.03.2023
Україна відзначає День добровольця, фото

День українського добровольця в нашій державі запровадили 2017 році, щоб вшановувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави. (Фото: Телеграм Zelenskiy / Official)

Традиційно в Україні відзначають 14 березня День українського добровольця. Наша держава пишається і вдячна всім добровольцям, які пішли боронити країну і які обов'язково стануть переможцями.

 

Як інформує УМ, про це 14 березня зазначив Президент Володимир Зеленський у Телеграмі з нагоди Дня добровольця.

 

"У минулому – люди різних професій із різним життєвим шляхом та історією. Зараз – героїчні воїни. І обов’язково настане час – стануть українськими переможцями. Українські добровольці, які за покликом серця стали на захист незалежності нашої держави і гідно боронять Україну разом з усіма бійцями наших сил оборони та безпеки", - написав глава держави.

 

Він підкреслив, що Україна вдячна кожному і кожній, хто відчув, що час стати воїном.

 

 

Президент наголосив, що Україна пишається всіма, хто здобуває перемогу для нашої держави, а також завжди пам’ятатиме всіх своїх героїв, які віддали життя за свободу.

 

"Слава українським добровольцям, Слава Україні!", - зазначив Зеленський.

 

Своєю чергою, уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у своєму Телеграмі заявляє, що добровольціне заради нагород і відзнак, а за покликом серця взяли до рук зброю і стали на захист Української держави.

 

“Тисячі українців пліч-о-пліч ще з 2014 року здійснюють героїчні подвиги й віддають найцінніше, своє життя, за нашу незалежність і територіальну цілісність”, - підкреслив омбудсмен.

 

 

“Під час повномасштабного вторгнення, у перші години 24 лютого, добровольці свідомо вступали до лав Збройних сил України та територіальної оборони. Серед них люди різних професій — спортсмени, лікарі, вчителі, водії, які вибрали свій шлях у боротьбі із запеклим ворогом. Добровольцями стали й іноземці, які приїхали з різних країн, щоб допомогти нам побороти країну-агресора”, - написав уповноважений ВР.

 

Пам'ятна дата встановлена Верховною Радою України у 2017 році, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.

 

14 березня 2014 року на тренувальну базу в Нових Петрівцях з Майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону для захисту України від російської агресії.

 

Як повідомляла УМ, Гвардія наступу: за першу добу набору відгукнулися тисячі добровольців.