У ратуші Гамбурга пролунала щира українська коляда, фото

17:34, 06.01.2023
У ратуші Гамбурга пролунала щира українська коляда, фото

Діти заспівали українську колядку у німецькому Гамбурзі

У Гамбурзькій ратуші у виконанні дітей і молоді з України лунала щира благословляюча коляда. Перший цьогорічний захід публічної дипломатії відбувся завдяки ініціативі Генконсульства України та за підтримки української громади.

 

Як інформує Україна молода, про це Генеральне консульство України в Гамбурзі повідомило у Фейсбуці.

 

Зауважується, що таким чином українці подякували цій північнонімецькій метрополії та Німеччині загалом за підтримку, допомогу, гостинність для українських шукачів захисту та потужну солідарність з нашою країною.

 

За повідомленням, дійство підхопили провідні телеканали регіону, тож частину багатих різдвяних традицій українців, їхніх побажань німецькій спільноті та сигнали про важливість подальшої підтримки України й збереження її культури змогли почути багато німців, навіть неприсутніх у Ратуші.

 

 

«Особливо важливим для початку 2023 року став месидж президентки Гамбурзького парламенту пані Кароли Файт, яка у ролі господині приймала колядників, про те, що Німеччина не має права зменшити чи припинити допомогу Україні», – наголосили у Генконсульстві.

 

 

ГКУ висловило щиру подяку всім, хто доклав зусиль, щоб це дійство відбулося – Carola Veit, Юлія Цвьок, студія Родовід і Ukrainian Hugs, Alexander Blümel, Norddeutscher UA Hilfsstab // Hamburg.

 

 

Нагадаємо, Перша леді Німеччини Ельке Бюденбендер привітала українських дітей з Різдвом і разом з українським письменником Олександром Ірванцем прочитала у палаці Бельвю у Берліні казку української письменниці Тані Стус «Моя Ба».

 

Як повідомляла УМ, у Велиуій Британії на запрошення принцеси Уельської Кейт Міддлтон, дитячий хор українських біженців St. Mary's Ukrainian School виступив на різдвяному концерті у Вестмінстерському абатстві.