«Скажи Путіну Ні»: у Києві відбулася акція протесту, фото

15:45, 09.01.2022
«Скажи Путіну Ні»: у Києві відбулася акція протесту, фото

Подібні акції, окрім Києва, мають відбутися у 20 містах України, а також за кордоном, зокрема в Сполучених Штатах Америки. (facebook.com/hanna.hopko)

Сотні киян вийшли на акцію «Скажи Путіну Ні», яка відбулася на Михайлівській площі у Києві у неділю.

 

Акцію організували напередодні перемовин Заходу з Росією щодо ситуації навколо України.

 

Як інформує Україна молода, про перебіг світової акції повідомляють організатори – «Рух опору капітуляції» та громадська організація «Вільні люди», а також учасники акції в соцмережах.

 

На думку організаторів акції, головна мета - привернути увагу до дій Росії в Україні, Казахстані та закликати світову спільноту зберегти світовий порядок.

 

Подібні акції, окрім Києва, мають відбутися у 20 містах України, а також за кордоном, зокрема в Сполучених Штатах Америки.

 

 

Колишня народна депутатка, громадська діячка Ганна Гопко зазначила у Facebook, що географія світової акції «від Мельбурна і Лондона до Галичини і Донбасу».

 

«До акції долучилися українці з Едмонтона (Канада), Мельборна (Австралія), продовжуються акції в Лісабоні (Португалія). Також виявляють активність громадяни в Україні, наприклад, в Тернополі та Івано-Франківську», - написала вона.

 

За її словами, українці готуються вийти і сказати своє слово й у прифронтових містах – Торецьку, Світлодарську, Щасті. А також зберуться в Кривому Розі, Чернігові, Нікополі, Кропивницькому.

 

«Українці по всьому світу продовжують застерігати світ і чинну владу від компромісів з Путіним та попереджають – українці чинитимуть опір кремлівським зайдам. Акції в рамках кампанії #СкажиПутіну_НІ / #SayNOtoPutin відбуваються в Північній Америці, Європі, Австралії та самій Україні», - наголошує Ганна Гопко.

 

 

Ця акція має передати голос всіх українців, тому організатори закликають утриматися від партійних прапорів та використовувати лише державні прапори та іншу національну символіку.

 

До акції долучилися голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, голова правління Кримськотатарського ресурсного центру Іскандер Барієв, громадський діяч Йосип Зісельс, активіст Володимир Балух, представники руху «Вільний Ідель-Урал», ветерани АТО, українські, казахстанські, азербайджанські активісти.

 

«В умовах високого рівня загрози, що нависає над Україною, в умовах окупації Росією Казахстану, що відбувається на наших очах, ми, Меджліс кримськотатарського народу, серед іншого виділяємо три важливіших напрямки: забезпечення абсолютної суб'єктності Української держави у всіх процесах, що відбуваються по відношенню до України. Жодні перемовини, жодні рішення без рівноцінної участі України не мають і не можуть бути.

 

Друге - абсолютні чіткі, зрозумілі для всього міжнародного співтовариства мета і завдання цих переговорів. Ми, українці, маємо чітко визначити єдину мету і єдине завдання - це відновлення територіальної цілісності Української держави включно з Кримом та акваторіями Чорного та Азовського морів. І третє - максимальна мобілізація українського суспільства, української влади спільно з міжнародними партнерами», - наголосив під час акції пан Чубаров.

 

Під час акції було розгорнуто державний прапор України, також активісти створили великий банер з написом SayNOtoPutin, який наприкінці акції віднесли до будівлі Міністерства закордонних справ.

 

 

Як повідомляла «УМ», держсекретар США Ентоні Блінкен і глава європейської дипломатії Жозеп Боррель обговорили нарощування військових сил Росії навколо України під час телефонної розмови.