На межі з Кримом розвідники ЗСУ відпрацювали «наліт», фото

18:48, 04.01.2022
На межі з Кримом розвідники ЗСУ відпрацювали «наліт», фото

Наліт - це спосіб ведення розвідки з метою раптового нападу на об'єкт з метою захоплення документів і зразків озброєння. (Фото: facebook.com/Вартові-півдня-України)

Українські воїни-розвідники, які виконують бойові завдання неподалік адміністративної межі з тимчасово окупованою територією АР Крим, тренувалися давати відсіч російським окупантам на близькій відстані.

 

Зокрема, розвідники відпрацювали такий елемент ближнього бою як наліт.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Генштаб ЗСУ в соцмережах у вівторок.

 

Зазначається, що бійці без зайвої метушні вийшли у розвідку. За легендою - дорога нерозвідана, тому і просувалися воїни максимально обережно.

 

«Після висування на рубіж відкриття вогню, воїни пересуваються на полі бою різними способами, взаємно прикриваючи один одного. Такий метод дає можливість вести прицільний вогонь з різних положень і водночас вести розвідку противника та місцевості», - повідомив офіцер угруповання військ, підполковник Кирило Холявко.

 

 

І додає, щонаразі розвідники відпрацювали наліт.

 

«Наліт - це спосіб ведення розвідки з метою раптового нападу на об'єкт з метою захоплення документів і зразків озброєння.  Кожен розвідник, який входить до складу бойової групи має бути навчений подібним прийомам ведення розвідки. Тільки завдяки постійній підготовці можливо досягти результатів під час накопичування досвіду з тактики», - наголосив пан Холявко.

 

 

Як повідомляла «УМ», протягом 2021 року на війні з російськими окупантами загинуло 79 захисників України.