Головна ялинка країни у Києві визнана однією з найгарніших у Європі

08:15, 01.01.2022
Головна ялинка країни у Києві визнана однією з найгарніших у Європі

Головна українська ялинка посідає 13 місце в списку. (Фото КМДА)

Головна новорічна ялинка країни на Софійській площі у Києві увійшла до Топ-15 найгарніших ялинок Європи.

 

Як інформує Україна молода, це засвідчують дані рейтингу Europe Best Destinations.

 

Це є відомий щорічний рейтинг ялинок у європейських містах.

 

Якщо минулого року ялинка у Києві посіла 5 місце, то нині, згідно з рейтингом, головна українська ялинка посідає 13 місце в списку.

 

При цьому, Київ обійшов Рим, але поступився Варшаві.

 

На сайті зазначається, що столиця України – ідеальне місце для мандрівників, які шукають автентичності, снігу, традицій. У Києві не один, а кілька різдвяних ярмарків.

 

Зазначається, що ялинка прикрашена десятками кілометрів гірлянд.

 

П’ятьма найгарнішими визнали ялинки у Мальті, Франції, Португалії, Угорщині та Литві.

 

Водночас, Київська міськдержадміністрація нагадує, що у столиці тривають зимові свята – у програмі понад 270 новорічно-різдвяних заходів

 

На локації біля Арки дружби народів гостей, що прогулюватимуться пішохідно-велосипедним мостом, чекає новорічна ялинка, затишна лаунж-зона зі столиками та гарячими напоями.

 

 

Головна ялинка країни, яку прикрашають 20 тисяч червоно-золотих іграшок і яскрава гірлянда довжиною 10 кілометрів у вигляді великого купола, урочисто відкрита на Софійській площі.

 

Навколо новорічного дерева – найбільший в Європі вертеп. Поруч облаштовано фотозони, майстерню, музей новорічних прикрас, фудкорти і теплі зони для відпочинку.

 

Навколо пам’ятника Богданові Хмельницькому працює ковзанка у вигляді тунелю, а на Володимирському проїзді – ярмаркове містечко.

 

Як повідомляла «УМ», урочиста церемонія запалення вогнів головної ялинки країни відбулася на Софійській площі Києва у переддень Дня Святого Миколая 18 грудня.