На Приазов’ї знищували умовного противника застосовуючи ПТРК, фото

14:48, 11.11.2021

Протягом кількох днів на одному із загальновійськових полігонів на Приазов’ї тривали змагання на найкращий розрахунок протитанкових ракетних комплексів серед підрозділів, залучених до операції Об’єднаних сил.

 

Особовий склад виконував вогневі завдання з ураження цілей умовного противника, здійснюючи пуски  з протитанкових ракетних комплексів «Корсар», «Стугна», «Фагот», «Конкурс» та «Штурм», а також виконували нормативи зі спеціальної й технічної підготовки.

 

Як інформує УМ, про це 11 листопада повідомили у пресслужбі Операції об'єднаних сил  у Фейсбуці.

 

За словами керівника стрільби на ділянці виконання практичних пусків з ПТРК полковника Романа Качура, дане озброєння є точним, що дає можливість уражати ворога з першого пострілу, і, в той же час, набути майстерності у влучності можна тільки тоді, коли особовий склад не відпрацює пуск з ПТРК.

 

 

«Поки людина не уразить ціль, не доведе ракету до цілі, вона не зрозуміє самого принципу здійснення пуску з ПТРК, тобто цей досвід можна набути лише під час практичного виконання стрільб», - зазначив полковник Качур.

 

Для багатьох військовослужбовців ці змагання стали першим досвідом стрільби з ПТРК.

 

Один з них боєць ЗСУ Артем, який проходить службу в окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді трохи більше року. На змаганнях він у складі розрахунку здійснив пуск протитанкової ракети зі «Стугни» - по умовному противнику влучив двічі. Військовослужбовець розповідає, що до цього відпрацьовував майстерність у стрільбі з даного озброєння лише на тренажері, під час перебування в навчальному центрі.

 

 

«Адреналін зашкалює! І переповнює почуття гордості, що влучили! Практично, спробували вперше – і у нас вийшло! Тепер розумію, що не дарма на ганяли і в навчальному центрі, і наші командири напередодні змагань!», – ділиться емоціями військовий.

 

Упродовж змагань судді оцінювали розрахунки за такими критеріями, як правильність та час виконання нормативів, а також влучність ведення вогню.

 

Як повідомляла УМ, Служба безпеки України передала велику партію озброєння Міністерству оборони України. Мова йде про арсенал загальною вартістю близько 1 млрд грн, який контррозвідка СБУ вилучила у ході спецоперацій.