Під Золотим затримали російського бойовика Андрія Косяка, фото

18:44, 13.10.2021
Під Золотим затримали російського бойовика Андрія Косяка, фото

Російські документи затриманого зрадника Андрія Косяка. (facebook.com/UkrdelegationTCG)

Українські військові затримали озброєного російського розвідника поблизу позицій в районі КПВВ «Золоте» на Луганщині в середу.

 

Найманець Андрій Косяк мав російські документи, втім, в Україні його розушукують ще з 2010 року (!) за скоєння вбивства.

 

Отже кримінальник пізніше зрадив Україну і отримав громадянство РФ.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі в соцмережах.

 

Зазначається, що сьогодні, безпосередньо під час загального засідання ТКГ, російські збройні формування вдалися до грубої провокації.

 

«Близько 10:45 група озброєних осіб з пов'язками СЦКК під прикриттям проведення робіт із розмінування здійснювала розвідку залишених позицій ЗСУ. Гарантії безпеки були надані українською стороною для проведення робіт із розмінування з чітким зазначенням маршрутів пересування та визначенням граничної точки висунення в сторону позицій ЗСУ, в рамках робіт по обладнанню ділянки місцевості для відкриття з боку тимчасово окупованих територій КПВВ «Золоте», - йдеться у повідомленні.

 

 

Після цього оперативна група ЗСУ затримала одного військових російських збройних формувань: громадянина РФ Косяка Андрія Валентиновича, 1978 року народження.

 

У бойовика вилучили зброю та боєприпаси.

 

 

Також повідомляється, що українські правоохоронні органи підозрюють цього росіянина у скоєнні у 2010 році важкого злочину відповідно до статті 115 КК України (умисне вбивство).

 

Наразі тривають слідчі дії.