Дар’я Білодід вперше в історії жіночого дзюдо України здобула бронзу в Токіо, фото

13:40, 24.07.2021
Дар’я Білодід вперше в історії жіночого дзюдо України здобула бронзу в Токіо, фото

Дар’я Білодід у ваговій категорії до 48 кг принела Україні першу олімпійську медаль в Токіо. (Фото НОК України)

Дзюдоїстка Дар'я Білодід вперше в історії жіночого дзюдо України стала призеркою Олімпіади-2020 у Токіо в суботу.

 

Бронзова медаль 20-річної українки також стала першою нагородою України на цих Олімпійських Іграх-2020.

 

Про це повідомляє Україна молода з посиланням на НОК України.

 

«Дар’я Білодід у ваговій категорії до 48 кг приносить Україні першу олімпійську медаль в Токіо і першу в історії Незалежної України, нагороду у жіночому дзюдо!», - наголосили у НОК України.

 

 

У сутичці за третє місце у ваговій категорії до 48 кг Білодід взяла гору над Широю Рішоні з Ізраїлю. Українка у самому кінці поєдинку змогла провести прийом іппоном і втримала суперницю на татамі.

 

«Золото» розіграють японка Фуна Тонакі та Дістрія Краснікі з Косово.

 

 

У відбіркових поєдинках Дар’я не мала особливих проблем проти Мілікі Ніколич із Сербії та потужної Катаріни Кошти з Португалії.

 

Однак у півфіналі сил не вистачило, і Білодід поступилась іменитій японці Фуні Тонакі, яку раніше двічі перемагала у фіналах чемпіонатів світу в 2018 та 2019 роках.

 

В основні чотири хвилини українка з японкою не змогли виявити переможницю, і Тонакі лише на третій хвилині в додатковий час змогла перемогти іппоном.

 

Однак у фіналі Тонакі сенсаційно поступилася представниці Косово Дістрії Краснікі.

 

 

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка привітав спортсменку, увесь тренерський склад, батьків, які виховали дворазову чемпіонку світу, а тепер ще й олімпійську медалістку, зі справжнім успіхом, адже це не лише перша медаль на турнірі в Токіо, а й історична нагорода!

 

Нагадаємо, львів’янин Павло Коростильов посів четверте місце у стрільбі з пневматичного пістолета на 10 метрів на Олімпіаді-2020 у суботу.

 

Як повідомляла «УМ», мовний омбудсмен Тарас Кремінь закликав українських спортсменів і членів делегації, під час офіційних виступів на Олімпіаді-2020 говорити українською мовою.