На заводі «Рівнеазот» стався аварійний витік газу із хімікатами, відео

18:50, 20.07.2021
На заводі «Рівнеазот» стався аварійний витік газу із хімікатами, відео

Аварія на "Рівнеазот": хмара бурого диму посунула в бік Городка. (Фото з ФБ-стоірнки Андрія Овсійчука)

Аварійна зупинка агрегату цеху з азотною кислотою сталася на приватному акціонерному товаристві «Рівнеазот» у селищі Городок Рівненскої області у вівторок.

 

Після цього на містечко посунула хмара рудого диму.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформують голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, а також чимало місцевих користувачів у соцмережах.

 

"На ПрАТ "Рівнеазот" сталася аварійна зупинка агрегату цеху азотної кислоти.Постраждалих немає. Ситуація локалізована силами працівників підприємства", - написав Віталій Коваль.

 

За його словами, оцінкою загроз займається екологічна інспекція. Голова ОДАнаголосив, що сталася аварійна зупинка (спрацювала автоматика) агрегату 5-гоцеху неконцентрованої азотної кислоти.

 

Свідки повідомляютьз місця події, що хмара бурого диму посунула в бік міста і оприлюднюють відповідні відеофрагменти.

 

 

Керівник з комунікацій "GroupDF" Олег Арестархов повідомив, що на підприємстві відбулася розгерметизація трубопроводу в цеху азотної кислоти.

 

"Була дійсно позаштатна ситуація, але протягом 40 хвилин вона була ліквідована. В результаті надзвичайної ситуації відбувся разовий викид нітрозних газів в незначній кількості на території заводу. Наслідки надзвичайної ситуації повністю ліквідовано власними силами. Жертв та постраждалих немає", - наголосив посадовець.

 

І запевнив, що показники якості повітря – в межах допустимих норм і жодної загрози навколишньому середовищу та людям немає. Потреби зачиняти вікна немає, запевнив Арестархов.

 

Підприємство знаходиться у селі Городок за 10 кілометрів від обласного центру.

 

Речниця Нацполіції Рівненської області Марія Юстицька повідомила, що на місці події працює слідчо-оперативна група.

 

Підприємство працює в штатному режимі. На «Рівнеазот» запевняють, що надзвичайна ситуація не вплинула на роботу виробничих цехів підприємства та подальше відвантаження продукції згідно з укладеними контрактами.

 

Приватне акціонерне товариство “Рівнеазот” OSTCHEM– одне з найбільших в Україні підприємств з виготовлення мінеральних добрив та адипінової кислоти. Підприємство розташоване в західній частині України неподалік від міста Рівне. З 2011 року ПАТ «Рівнеазот» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує підприємства азотної хімії GroupDF. Засновником та власником GroupDFє Дмитро Фірташ.