Україна поступилася Нідерландам: нагороду «Лев матчу» отримав Бущан, фото

07:32, 14.06.2021
Україна поступилася Нідерландам: нагороду «Лев матчу» отримав Бущан, фото

Поразка за яку несоромно, - саме так оцінюють експерти і вболівальники поразку збірної України від збірної Нідерландів у драматичному матчі в Амстердамі, в неділю пізно ввечері.

 

Українці буквально в останні хвилини не втримали нічийний рахунок, тож підсумковий результат матчу на табло 3:0 на користь господарів.

 

Втім, за підсумками глядацького голосування нагороду «Лев матчу» у грі Нідерланди - Україна отримав воротар української збірної Георгій Бущан, який неодноразово рятував синьо-жовтих, особливо у першому таймі.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Українська асоціація футболу в понеділок вранці.

 

 

Тож не дивно, що попри поразку, у соціальних мережах українські вболівальники підтримують «синьо-жовтих» та дякують за характер та історичні голи.

 

Перший тайм проходив за переваги Нідерландів, проте добре в воротах відпрацював Георгій Бущан, який став справжнім героєм матчу.  

 

 

Команда Франка де Бура вийшла вперед на 52-й хвилині після голу Жоржиньо Вейналдума, а на 58-й хвилині відзначився Ваут Вегхорст.

 

 

Україна змогла показати характер: спершу Андрій Ярмоленко забив красивий гол на 75-й хвилині, пославши м’яч у дальню дев’ятку, а потім на 79-й хвилині відзначився головою Роман Яремчук після навісу від Маліновського.

 

І це перші голи збірної України за дев'ять років на чемпіонатах Європи після дебютного матчу на Євро-2012.

 

 

 

Синьо-жовті були близькі до нічийного підсумку, однак на 85-й хвилині переможний гол для Нідерландів забив Дензел Думфріс.

 

Україна після першого туру посідає третє місце групи С, за додатковими показниками обходячи Північну Македонію. Лідирує Австрія, яка перемогла македонців з рахунком 3:1, Нідерланди – на другій позиції.

 

 

У наступному матчі команда Андрія Шевченка 17 червня зустрінеться з Північної Македонією в Бухаресті, а потім знову в столиці Румунії зіграє проти Австрії (21 червня).

 

Як повідомляла «УМ», в Росії вболівальники висміюють свою збірну в соцмережах після нищівної поразки від Бельгії 3:0.