Віфлеємський вогонь миру передали пластуни Митрополиту Епіфанію, фото

21:31, 03.01.2021
Віфлеємський вогонь миру передали пластуни Митрополиту Епіфанію, фото

Митрополит Епіфаній прийняв Віфлеємський вогонь від скаутів Пласту. (Фото ПЦУ)

Предстоятель ПЦУ, Митрополит Київський і всієї України Епіфаній прийняв у представників української скаутської організації «Пласт» традиційний Віфлеємський вогонь миру після закінчення Божественної літургії у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі в неділю, 3 січня.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує пресслужба Православної церкви України.

 

Дівчата та юнаки з Пласту розповіли Митрополиту Епіфанію про історію розповсюдження цього вогню та передали Його Блаженству лампаду.

 

 

 «Сьогодні ми вдячні за те, що маємо це світло миру – лампаду яка запалена у Віфлеємській печері, на місці народження Господа нашого Ісуса Христа. Ми знаємо, що втілений Бог прийшов у світ, щоб принести мир. І це світло є символом миру й благодаті, які мають засяяти в душі кожної людини. Зустрічаючи втіленого Бога ми повинні пам’ятати, що Він приходить у світ заради кожного із нас, відкриваючи нам можливість наслідувати спасіння», - наголосив Предстоятель ПЦУ.

 

Епіфаній також побажав, щоб «в новому календарному році Господь сподобив нас загального миру».

 

«Щоб справедливий мир запанував у нашій українській державі, щоб була завершена ця страшна неоголошена російсько-українська війна й щоб ми подолали згубну коронавірусну хворобу, яка розділяє нас. Нехай Боже благословення перебуває з усіма нами», – сказав Митрополит.

 

І підсумував: «А вам, нашій патріотичній українській молоді, я дякую за те, що ви трудитеся і несете це світло Істини у світ. Нехай Господь укріпляє ваші сили і дає можливість і надалі спільно з Церквою творити добрі справи».

 

 

Як повідомляла «УМ», предстоятель ПЦУ Епіфаній не проти переходу помісної церкви України на новий григоріанський календар святкування Різдва 25 грудня. Утім, на його думку, до такого рішення у першу чергу мають «дозріти» православні українці.

 

Під час свят Митрополит Київський і всієї України також запевнив, що помісна церква молиться за справедливий мир для України.