На Майдані Незалежності вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, фото

15:49, 21.11.2020
На Майдані Незалежності вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, фото

Кияни приносили лампадки і квіти до алеї Героїв Небесної Сотні у Києві.

Кияни та гості міста взяли участь у молебні та поклали квіти біля екуменічного храму архістратига Михаїла й українських новомучеників УГКЦ на алеї Героїв Небесної Сотні у центрі Києва у День Гідності і Свободи, 21 листопада.

 

Про це повідомляє Україна молода в суботу.

 

Акцію пам’яті організували громадська організація "Сім'ї Небесної Сотні", Ініціативна група постраждалих на Майдані, Національний музей Революції Гідності.

 

Карантин вихідного дня вніс корективи у плани організаторів і небайдужих, але заходи з вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні відбуваються.

 

 

О 16:00 від початку алеї Героїв Небесної сотні стартує акція «Не втрачаймо Гідність! Захистимо Свободу!», організована ГО “Родини Небесної сотні”. По її завершенні відбудеться молитва за Україну біля тимчасового меморіалу Героям Небесної сотні біля хреста.

 

 

Як повідомляють у Національному музеї Революції гідності, увечері біля портретів Героїв Небесної сотні запалять лампадки.

 

Також Музей закликає всіх громадян 21 листопада пов’язати синьо-жовту стрічку на одяг, рюкзак, сумку або автомобіль.

 

У соцмережах організовано флешмоб #бути_гідним: користувачі ділиться спогадами і роздумами про Помаранчеву революцію та Революцію Гідності.

 

 

Меморіальні заходи, присвячені пам’яті загиблих героїв, цього дня відбуваються в багатьох містах України, але через карантин масштабних акцій на офіційному рівні не планується.

 

Водночас, Нацполіція повідомляє про посилення правоохоронцями і нацгвардійцями заходів безпеки в місцях проведення заходів із нагоди Дня Гідності та Свободи.

 

Згідно з раніше поданими заявками, сьогодні, 21 листопада, у столиці заплановано проведення кількох заходів з нагоди 7-ї річниці початку Революції Гідності та Дня Свободи.

 

 

У зв’язку з цим, правоохоронці, нацгвардійці, рятувальники, підрозділи вибухотехніків та кінологів, а також поліція діалогу забезпечуватимуть охорону громадського порядку у місцях проведення заходів, переважно – це центральна частина столиці.

 

«Аби не допустити конфліктних ситуацій та порушень громадського порядку, співробітники поліції діалогу та інших профільних служб проводитимуть превентивні заходи з учасниками заходів, а при необхідності - вибіркові поверхневі перевірки громадян», - наголошують у Нацполіції.

 

Як повідомляла «УМ», Володимир Зеленський з нагоди Дня Гідності та Свободи заявив, що для людей революція – це шлях до бажаних змін, а для політиків – шлях до бажаних крісел.

 

Тоді як попередній президент Петро Порошенко критикує керівництво держави за явні ознаки наступу Антимайдану, реваншу проросійських сил і справжнє знущання над подвигом Героїв Небесної Сотні.

 
Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній закликає "подякувати нашим захисникам, які і в ці хвилини боронять нас від російського агресора, а також – нашим новітнім Героям, які віддали власні життя заради збереження нашої свободи".